Aeroportul se dezvoltă

2016 a depășit prognozele de creștere ale Aeroportului Internațional Sibiu, susține conducerea aeroportului. Anul trecut a reprezentat un an important pentru Aeroportul Internațional Sibiu, dar și pentru comunitatea sibiană și regională, în condițiile în care în luna august au fost lansate patru noi rute: Nürnberg, Milano, Madrid și Memmingen, oferindu-le astfel pasagerilor posibilitatea de a zbura spre destinații de interes din Germania, Italia și Spania.

O dată cu lansarea celor patru noi rute în luna august 2016, a fost inaugurată și baza de operare Wizz Air la Sibiu, care a contribuit la creșterea conectivității către orașe și regiuni importante din Europa. Prin deschiderea bazei de operare Wizz Air la Sibiu, se efectuează zilnic zboruri înspre și dinspre toate cele șase destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu de către compania aeriană, cu o aeronavă tip Airbus A320.

Creșteri pe toată linia

Totodată, sfârșitul anului 2016 a adus rezultate pozitive pentru aeroportul din Sibiu, traduse prin creșterea numărului de pasageri și a numărului total de mișcări de aeronave, față de anul precedent. „Aceste rezultate sunt urmarea firească a demersurilor întreprinse, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor exprimate de comunitatea sibiană, așa cum au fost ele exprimate, dar și de a valorifica optim infrastructura existentă. Începând din aprilie, compania Lufthansa va crește frecvența zborurilor spre München, de la două la trei frecvențe pe zi, de luni până vineri. Rezervările pentru noile frecvențe sunt deja disponibile publicului larg pe website-ul companiei aeriene, lufthansa.com“, au menționat reprezentanții AIS.

Astfel, în 2016, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr de 366.065 de pasageri îmbarcați-debarcați, determinând o creștere considerabilă, de aproximativ o treime, față de anul 2015, când au fost înregistrați 276.533 de pasageri îmbarcați-debarcați. Traficul total de pasageri înregistrat în anul 2016 a fost de 390.417 pasageri, această cifră incluzând și pasagerii aflați în tranzit. Creșterea înregistrată la nivelul anului 2016 față de anul 2015 a depășit creșterea prognozată de aeroport cu peste 10%.

Creșterea se reflectă și în numărul de mișcări de aeronave înregistrate în anul 2016 pe Aeroportul Internațional Sibiu, acesta ajungând la 5.342, respectiv un plus de 17,35 la sută față de anul 2015, când au fost efectuate în total 4.552 mișcări.

La evoluția pozitivă a rezultatelor obținute în anul 2016 au contribuit, în mare măsură, și partenerii care au susținut eforturile de dezvoltare ale aeroportului.

Cele mai căutate destinații

Topul destinațiilor pentru anul 2016 a fost după cum urmează: München, Londra și Stuttgart, dat fiind faptul că au cele mai multe frecvențe săptămânale. Însă și rutele lansate în luna august 2016, în contextul deschiderii bazei de operare la Sibiu de către Wizz Air, performează foarte bine.

Prognoză optimistă

Și în anul 2017, aeroportul previzionează o creștere de trafic de pasageri de peste 20 de procente, care va contribui la creșterea veniturilor și, implicit, la dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu și a comunității locale.

A „explodat“ ponderea cargo

Trendul ascendent se menține și în ceea ce privește transportul de marfă, în anul 2016 fiind transportate 56,02 tone, față de 5,59 tone în anul 2015.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*