AFT Sibiu, gazda întâlnirii transnaționale din cadrul proiectului Erasmus Military Gender Studies

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus Military Gender Studies.

Proiectul de parteneriat strategic în cadrul Programului Erasmus+ se desfășoară pentru o perioadă de 30 de luni, din 28.12.2020 până în  28.06.2023, și este coordonat de Academia Militară din Lisabona, Portugalia, împreună cu Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea de Studii din Torino, Italia și Universitatea Națională Militară „Vasil Levski”, Veliko Tarnovo, Bulgaria.
Obiectivul principal al proiectului este acela de a crea un manual de studii militare pe probleme de gen, care să fie utilizat în cadrul instituțiilor partenere în proiect, şi ulterior să fie pus la dispoziţia celorlalte instituţii militare din Europa.
În cadrul întâlnirii de la Sibiu, au fost purtate discuţii specifice etapei de finalizare a manualului şi despre modul cum vor fi coordonate atelierele de lucru în care studenții vor folosi documentul elaborat.
La lucrările din cadrul proiectului au participat și lt.col. Manuela Elena Bercea – șeful Biroului managementul problematicii de gen din cadrul Ministerului Apărării Naționale și conf.univ.dr. Ionela Vlase de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*