Agent Teacă, polițistul cu suflet

Se apropie vertiginos de un milion de urmăritori în social media, e imaginea Poliției Române, e curtat de televiziuni și alte instituția media și iubit de mii de români de pretutindeni. Toți îl consideră un exemplu de urmat și îi admiră capacitatea de a face lucuri bune pentru cei sărmani și pentru comunitate. A ajuns viral și pentru umorul său. Cu farmec ne explică cum să aplicăm regulile de circulație sau cum joaca în zăpadă, cu cei mici, îți poate aduce zâmbetul pe buze. Asta ar fi o scurtă descriere a agentului de poliție Viorel Teacă, cel care face lucrurile cu suflet și ne-a ajuns tuturor tot la suflet. Bunătatea este ,,arma” lui numărul unu, scrie revista GoodTime, în ediția  din octombrie 2022.

Născut în sudul țării, Viorel a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de polițist în 1996. Întotdeauna a cochetat și cu medicina, motiv pentru care a absolvit și scoala medicală. Timp de trei ani a fost asistent medical general în Anglia iar apoi formator de acordare prin ajutor în cadrul Poliției Române, acolo unde a organizat cursuri împreună cu SMURD. Mereu a crezut că un polițist aflat în misiune ar trebui să aibă noțiuni medicale de bază astfel încât, să salveze un om atunci când situația o impune. A devenit cunoscut în momentul în care a ieșit în social media și a strigat cât a putut de tare după ajutor. Avea, la vremea respectivă misiunea de a-l salva pe Cosmin, un tânăr bolnav de 16 ani, a cărui viața nu putea fi salvată decât dacă ajungea într-o clinică de specialitate din străinătate. Într-un singur weekend a strâns 20.000 de euro. Așa a învățat că social media poate fi un instrument excelent de comunicare cu cei din jur. Le putea explica negru pe alb tuturor că binele făcut aduce bine iar iubirea pentru semeni e o binecuvântare.

Reușește rapid să facă transfer de încredere și să te convingă că ești pe mâini bune. Asta au simțit și colegii de serviciu care i-au încredințat misiunea de a schimba imaginea poliției române. Viorel Teacă este cel care a prezentat oficial și purtat în premieră uniformele poliției, care a realizat campanii împotriva violenței domestice și le-a vorbit purtătorilor de cuvânt din Jandarmerie despre arta de a face imagine publică.

Este mândru de tot ceea ce a realizat până acum și e conștient că are putere și susținere mediatică. E convins că forța sa de a sluji binelui îl va ajuta să facă mai mult bine și totodată să ne transmită că poliția e acolo în stradă pentru noi toți și pentru siguranța noastră. Sfatul nostru e să-l urăriți pe oricare dintre canalele mediatice și să-l susțineți de fiecare dată când ne solicită ajutorul. Împreună o să fim mereu mai puternici.

Foto: revista GoodTime octombrie 2022

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*