Aias(ta) să fi fost scânteia de care aveam nevoie?

FC Hermannstadt a „explodat“ după 9 etape fără victorie, tocmai împotriva liderului

 

De cinci meciuri a avut nevoie Liviu Ciobotariu pentru a gusta din cupa victoriei la Sibiu. După 3 egaluri și o înfrângere la limită, la Botoșani, FCH a pus ochii pe liderul FCSB, de cojocul căreia a mai avut un ac în Cupa României, în 2018, la acel 3-0 de poveste de pe Municipal.

 

Din penalty

Pe o vreme rece, un teren înghețat și cu denivelări, FC Hermannstadt a reușit să închidă partida cu liderul FCSB cu un 1-0 sec, după un gol venit devreme, în minutul 13, din penalty. Petrișor Petrescu a aruncat o minge înspre careul advers, dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea a fost deviată undeva în zona careului mic, croatul Drazen Bagaric a înțepat mingea însă a fost faultat din imprudență de Andrei Vlad. Lovitura de pedeapsă a fost transformată, cu calm, de Romario Pires.

Echipă scurtă

Ciobotariu a propus pentru acest meci o echipă scurtă, principala preocupare fiind închiderea spațiilor spre poarta lui Cristiano, inclusiv pe benzile laterale. De asemenea, a surprins liderul prin titularizarea nou venitului Aias Aosman, sirianul făcând un meci foarte bun, lăsând impresia că se află la Sibiu de câteva sezoane.  Cu o așezare perfectă în teren, FCH i-a impus liderului un joc creativ, în care să-și folosească vedetele Coman, Tănase sau Moruțan pentru o victorie atât de necesară în cursa spre titlul din acest sezon.

Tactică potrivită

Până la urmă, tactica lui Ciobotariu s-a dovedit cea potrivită, vedetele FCSB fiind șterse, mult prea slabe pentru sutele de articole publicate privind reușitele din teren și din afara lui.

Ai noștri au avut chiar ocazia de a intra la pauză cu 2-0, însă Vlad a avut un reflex de excepție la o fază unu la unu cu activul Bagaric, croatul beneficiind de un serviciu de jucător mare semnat de Aosman (‘38).

Actul second s-a scurs în aceeași notă, cu un joc economicos din partea sibienilor și agitație în tabăra FCSB, în special pe bancă, dacă luăm în considerare cele 4 schimbări operate de Anton Petrea în 19 minute. Agitația a crescut spre final și-n teren, unde au fost consemnate 6 cartonașe galbene, fără ca jocul să capete totuși accente dure.

 Vineri, la Craiova

Așadar, duminică, la Mediaș, a rămas 1-0, o victorie mică pentru Liga I, însă uriașă pentru FC Hermannstadt, care prinde curaj într-o nouă cursă de salvare de la retrogradare.

Pentru runda următoare, echipa sibiană are programat un test important, vineri de la ora 20,30, la Craiova, cu Universitatea, care nu a abandonat ideea de titlu în acest an și care va juca o carte importantă, după ce s-a împiedicat duminică la Clinceni, 0-0 cu Academica.

„Un nou început“

La final, antrenorul sibienilor și-a felicitat elevii pentru modul cum au gestionat partida. „E o victorie de moral și, sincer, o așteptam de mult. Astăzi am făcut un joc foarte bun, am fost foarte bine organizați defensiv, ne-am creat și 3 sau 4 situații clare de a marca. (…) Vreau să felicit jucătorii pentru modul în care au crezut în această victorie, pentru cum s-au luptat, cum au gestionat fiecare minut al jocului. Sunt bucuros că am câștigat cele 3 puncte, sper să fie un început pentru noi“, a declarat Liviu Ciobotariu.

30.000 de euro, primă

Fericit după prima victorie din acest an, finanțatorul Claudiu Rotar a anunțat că a premiat echipa sibiană cu 30.000 de euro. „O victorie muncită, le-am dat o primă bună băieților. Au vrut să o ia și au obținut-o, bravo lor! E vorba de 30.000 de euro. Nu știu cum îi împart, le dau banii și e problema lor mai departe“, a declarat Claudiu Rotar.

FC Hermannstadt – FCSB 1-0 (1-0)A marcat: Romario Pires (min. 13 – penalty) Hermannstadt: Figueiredo – Măţel, Matricardi, I. Stoica (Scarlatache ’67), Opruţ – Romario Pires, Aosman (Karanovic ’74) – Belu Iordache (Alhassan ’74), P. Petrescu, Bagaric – Sîntean (Elbers ’63). Antrenor: Liviu CiobotariuFCSB: A. Vlad – Ov. Popescu, Miron (Creţu ’80), I. Cristea (Nedelcu ’46), Radunovic (Panţîru ’46) – Moruţan (Buziuc ’65), Ad. Şut (Oaidă ’65), D. Olaru – Oc. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman. Antrenor: Anton PetreaCartonaşe galbene: Petrescu ’69, Figueiredo ’69, Matricardi ’73, Alhassan ’75, Bagaric ‘90+2 / Vlad ’11, Ov. Popescu ’26, Tănase ‘88

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*