Ajutoare de urgență

Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Astrid Fodor prin care vor fi acordate ajutoare de urgență persoanelor cu venituri reduse.

Ajutorul constă în produse alimentare și de igienă acordate persoanelor singure și familiilor aflate într-o situație de marginalizare socială, cu un venit net lunar pe membru de families au persoană singură, de până la 530 de lei.

Contravaloarea alimentelor este de 12 lei/persoană/zi, iar cea a produselor de igienă este de 40 de lei/persoană adultă/lună și 20 de lei/copil/lună. Ajutorul se va acorda o singură dată, până când persoana respectivă pregătește actele necesare pentru a beneficia de o altă formă de ajutor social permanent, conform legislației. Cei care beneficiază de venitul minim garantat nu pot solicita și acest ajutor de urgență.

Perioadă grea

Sumele sunt alocate de la bugetul local, iar produsele vor fi distribuite prin intermediul cantinei sociale.

„Această perioadă de pandemie este greu de traversat de către mulți sibieni care se confruntă cu lipsuri tot mai mari. A crescut numărul familiilor și persoanelor singure cu copii care fie se află în șomaj tehnic, fie au rămas fără loc de muncă și ca atare veniturile acestora au scăzut considerabil. Alături de acestea sunt vârstnicii și persoanele singure care nu au familie, nu se pot îngriji și a căror sursă de trai este limitată pentru o serie de nevoi specifice”, a declarat Fodor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*