Al 5-lea Congres al Societății Române de Chirurgie Vasculară începe mâine la Sibiu

Sibiul găzduiește începând de mâine, 19 octombrie, cel de al 5-lea Congres al Societății Române de Chirurgie Vasculară.

Evenimentul care se va desfășura la Hotelul Ramada marchează revenirea la evenimente ale Societății on site după doi ani în care toate întâlnirile societății s-au desfășurat în sistem online din cauza pandemiei.

Congresul de la Sibiu va marca și 9 ani de existență a  Societății Române de Chirurgie Vasculară.

În perioada scursă de la înființare Societatea Română de Chirurgie Vasculară a devenit un organism profesional vizibil şi relevant. Astfel, SRCV are în prezent un program propriu de intervenții endovasculare în urgenţă AP-EVA, finanțat de Ministerul Sănătăţii;

În prezent Societatea derulează două programe naționale finanțate de CNAS;

A fost creat un program de sensibilizare a opiniei publice „Pas Pentru Tata”;

SRCV este reprezentată la UEMS – Section and board of vascular surgery;

Prin SRCV, România este a 5-a ţară a Uniunii Europene care este membră ca ţară (whole-country membership) în ESVS;

SRCV a propus și înființat Comisia de chirurgie vasculară din cadrul Colegiului Medicilor din România;

„Considerăm cele enumerate mai sus argumente solide în sprijinul ideii că SRCV este o societate vie, matură şi activă, dedicată misiunii pe care şi-a asumat-o, în beneficiul membrilor săi şi, finalmente, în folosul pacientului vascular din România. Parte a misiunii pe care ne-am asumat-o este şi actualizarea permanentă a informației relevante pentru specialitatea noastră în rândul membrilor SRCV, iar evenimentele pe care le organizăm sunt un instrument semnificativ în acest sens. Ne-am dorit, și considerăm că am reușit, ca la fiecare ediție a Congreselor SRCV să ridicăm mai sus ștacheta calității programului științific, iar Congresul SRCV 2022 este o nouă etapă în acest drum. Este motivul pentru care vă invităm să participați activ la acest efort comun, înscriindu-vă la eveniment și propunând lucrările dvs. Comitetului Științific” au transmis reprezentanții Societății Române de Chirurgie Vasculară.

Programul Congresului de la Sibiu poate fi consultat AICI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*