Al doilea caz confirmat de gripă în județul Sibiu. Bărbatul se află la Terapie Intensivă!

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu anunță că a fost confirmat de către Institutul Cantacuzino din București al doilea caz de gripă din județul Sibiu. Pacientul este în stare gravă.

Bolnavul este un bărbat de 43 de ani, din Poplaca. Acesta nu a făcut vaccinul antigripal. Medicii presupun că sibianul ar fi luat gripa dintr-o stațiune.

„Probabil contaminarea cu virusul gripal s-a produs la o stațiune din județul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire. În prezent, pacientul este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, secția ATI, cu o formă serveră de infecție respiratorie acută (SARI), confirmată cu virus gripal de tip AH1 pandemic 2009, fiind în stare gravă, staționară. Investigația epidemiologică efectuată de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie arată că nu sunt cazuri secundare de îmbolnăvire în familie”, a precizat Krisztina Gaal, de la Compartimentul Relații cu Publicul al DSP Sibiu.

Acesta este al doilea caz de gripă confirmat în județul Sibiu, după ce, pe 13 ianuarie, Direcția de Sănătate Publică a informat în legătură cu prezența gripei de tip AH3 la o medieșeancă în vârstă de de 34 de ani, gravidă, nevaccinată antigripal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*