ALDE Sibiu stârnește un nou scandal

Organizaţiile ALDE din Mediaş şi Sibiu au depus la Biroul Electoral Judeţean Sibiu şi Instituţia Prefectului sesizări privind discriminarea membrilor comisiilor din secţiile de votare la alegerile prezidenţiale.

Conducerea filialei județene ALDE susține că membrii din șapte secţii de votare din municipiul Sibiu şi din mai multe secţii din municipiul Mediaş, precum și din judeţ, au primit mai puţini bani decât restul personalului din secție. „Astfel, în loc de 720 lei după plata impozitului, membrii acestor secţii de vot au primit 450, 540 sau 630 lei. Plata s-a făcut în baza pontajului realizat de preşedinţii de secţie de vot, care au pontat mai puţin decât prevede legea la membrii comisiei. Doar că aceşti preşedinţi al celor șapte secţii nu au uitat să se ponteze pe ei complet. Cele șapte secţii de votare care au discriminat membrii comisiei sunt cele cu numerele: 4, 20, 26, 38, 78, 80, 100”, se arată într-un comunicat remis de ALDE Sibiu.

Ovidiu Tocaciu

„Luând în considerare că membrii ALDE ai secţiilor de votare au participat şi la desfăşurarea altor alegeri în anii precedenţi şi anul curent, considerăm că au fost trataţi în mod discriminatoriu, încălcându-se dreptul la egalitate de tratament în ceea ce priveşte remunerarea, prestând în aceleaşi condiţii, aceeaşi muncă”, a precizat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*