Alegeri la Marpod

Guvernul României a stabilit, printr-o hotărâre din 20 aprilie, data de 11 iunie 2017 pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale parțiale pentru primari. În județul Sibiu, singura unitate administrativ-teritorială în care vor avea loc alegeri este comuna Marpod. Primarul ales în urmă cu aproape un an, Sebastian Dotcoș, a renunțat la post în favoarea celui de administrator public al Consiliului Județean, pe care l-a obținut prin concurs. De atunci, atribuțiile comunei au fost delegate viceprimarului Nicolae Țiban.

Potrivit programului calendaristic aprobat prin HG nr. 252/20.04.2017, candidaturile se pot depune, la Biroul Electoral de Circumscripție, până în data de 22 mai. Acestea vor rămâne definitive în 28 mai. În data de 27 mai, va începe campania electorală, care se va încheia în 10 iunie, la ora 7,00. Buletinele de vot se vor tipări în data de 6 iunie, la nivel local. Scrutinul electoral se va desfășura în 11 iunie, între orele 7,00 și 21,00.

De asemenea, Guvernul a stabilit măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurării alegerilor locale parțiale din 11 iunie, cuprinse în hotărâre, precum și cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale parțiale, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*