ALEGERI PARLAMENTARE 2016: 8 din 10 sibieni încă nu au votat. Primele incidente electorale, investigate de Poliție

Prezența la vot la nivel național este, la această oră de 21,05 la sută. Potrivit site-ului oficial al BEC, au votat 3.845.227 persoane. În județul Sibiu se înregistrează o prezență de 18,69 la sută.

Și-au exercitat dreptul la vot, dintr-un total de 377.426 alegători consemnați în registrul electoral, 70.705 sibieni, din care 3.097 pe liste suplimentare. Cu ajutorul urnei mobile au votat 126 persoane din județul Sibiu.

Doar 88 de alegători au votat până acum la secția de votare nr. 331, din satul Nou, din totalul de 1.267, câți se află pe listele electorale permanente | foto: Mihai Colibaba

Până la orele prânzului, nu au fost înregistrate incidente majore care să afecteze ordinea publică sau desfășurarea în bune condiții a procesului electoral. Cu toate acestea, în județul Sibiu s-au înregistrat două incidente. „Se fac verificări și cu privire la un cetățean din Sibiu care ar fi votat la o secție din municipiu cu toate că nu avea domiciliul sau reședința în Sibiu. Un caz similar și în localitatea Apoldu, din același județ, unde o persoană a încercat să voteze deși nu avea reședința în județul Sibiu”, a declarat comisarul șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*