Alertă alimentară! Loturi de migdale cu acid cianhidric sau cianură au fost retrase de la vânzare

Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a informat, joi, că mai multe loturi de migdale cu acid cianhidric sau cianură au fost retrase de la comercializare în România.

Potrivit ANSVSA, Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului DennreeGMBH, a început retragerea de la comercializare și de la clienți a unor articole pe motivul detectării acidului cianhidric.

Este vorba despre produsele „Dennree eco migdale prăjite măcinate 200G” și „Dennree eco migdale 250 g”.

„În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiți contravaloarea lui”, se precizează pe site-ul ANSVSA.

Cei care au consumat migdalele din aceste loturi sunt sfătuiți să se adreseze unui medic

Totodată, Biogama, după notificarea primită din partea producătorului Dennree GmbH, a început să retragă de la comercializare produsul „Migdale europene bio” de 250 gr, provenit din Spania, din cauza conținutului crescut de cianură. Cei care au cumpărat aceste migdale trebuie să le returneze până pe 23 februarie.

Cea de-a treia rechemare semnalată de Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor vizează produsul „Migdale eco 250 G Dennree”. Cauza este proporția mare de migdale amare, motiv pentru care produsul conține acid cianhidric.

„Vă rugăm să returnați produsele achiziționate primind contravaloarea acestora, până la data de 18.02.2022. Consumul acestui produs poate provoca dureri abdominale sau în gât. În acest caz vă rugăm să vă adresați unui medic”, se precizează pe același site.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*