Alertă în Marea Neagră! Mina marină găsită și neutralizată în apopierea Capului Midia

O mină marină care a fost identificată în această dimineață de pescadorul românesc „Olimpus 1” la 70 de kilometri travers de Capu Midia a fost anihilată de echipajul unei nave militare românești.

Echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat astăzi o misiune de intervenție pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanță de aproximativ 39 de mile marine travers de Capu Midia.

”După ce nava a ajuns la o distanță de siguranță față de mină, echipa de scafandri deminori (EOD) de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcațiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină și a stabilit procedura de distrugere. Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță.
Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” își continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă.”, a transmis Ministerl Apărării Naționale.
Mina marină a fost observată, în această dimineață la 70 de kilometri travers de Capu Midia de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale.
După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*