UPDATE 2 ALERTĂ! URS în municipiul Sibiu! S-a declanșat sistemul RO-Alert

UPDATE 2: În cele din urmă ursul nu a mai fost găsit, deși jandarmii, polițiștii și polițiștii locali l-au căutat toată noaptea.

”În noaptea dinspre 13 spre 14 februarie, au fost primite două apeluri prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 prin care a fost sesizată prezența unui urs, situație în care jandarmi, polițiști și polițiști locali au fost mobilizați în zona indicată, au efectuat căutări în Șelimbăr -Broscărie-Rampa Ștefan cel Mare și au asigurat măsurile de ordine și de protecție a zonei, însă ursul nu a fost găsit.
De asemenea, la fața locului a fost mobilizat și un echipaj SMURD.

Le reamintim cetățenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia”, transmite lt. Floriana Picioiu, persoana responsabilă cu difuzarea informațiilor de interes public în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

UPDATE La fața locului au fost mobilizate un echipaj SMURD, pentru a asigura eventualele solicitări medicale, precum și echipaje ale IJJ și IPJ.

Mobilizarea forțelor de ordine precum și mesajul RO-Alert s-au produs ca urmare a unor apeluri pe numărul unic de urgență 112, prin care s-a semnalat prezența unui urs pe strada Rampa Ștefan cel Mare (Triajului) în Șelimbăr, explică reprezentanții ISU Sibiu.

În urmă cu puțin timp sistemul RO-Alert i-a alertat pe sibieni cu privire la prezența unui URS în municipiul Sibiu! Acesta fost văzut în localitatea Sibiu/Șelimbăr, zona Triaj/Rampa Ștefan cel Mare!

Sibienii sunt sfătuiți să rămână în locuințe și să își protejeze animalele din gospodării.

”Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie!”, sunt recomandările ISU Sibiu transmise prin sistemul RO-Alert.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*