Alianța USR PLUS Sibiu organizează evenimentul „Și ceilalți suntem tot noi. Din Sibiu către o Europă a diversității”

Alianța USR PLUS Sibiu organizează evenimentul „Și ceilalți suntem noi. Din Sibiu către o Europă a diversității”, pe 27 februarie, de la ora 18, în sala festivă a Bibliotecii ASTRA (corp A).

Invitați vor fi Nadia Badrus, Nicoleta Degeratu, Ramez Hamideh, Péter Eckstein-Kovács, dr. Paul-Jürgen Porr, Ciprian Ștefan, moderați de Radu Vancu.

Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA

Evenimentul își propune ca, reunind oameni de etnii, religii, formații diferite, cu experiențe personale și profesionale cele mai diverse, să construiască o imagine a unui Sibiu al diversității, care să poată deveni model pentru o Românie a diversității.

„Sibiul, cu tot trecutul lui interetnic și interconfesional atât de variat și de fertil, poate fi un exemplu al unei Românii și al unei Europe unite în diversitate. Principala provocare a Europei, în secolul care urmează, este gestionarea migrației, a diversității tipurilor de umanitate pentru care Europa reprezintă o țintă aspirațională. În măsura în care îi vom înțelege adecvat trecutul și îi vom gestiona corect prezentul, Sibiul poate contribui la o Românie și o Europă a unei diversități luminoase”, se arată într-un comunicat remis de Alianța USR PLUS Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*