Alianța USR PLUS Sibiu: Se impune testarea la scară largă cu teste antigen 

În completarea măsurii de carantinare și pentru stoparea răspândirii virusului Sars-Cov2 în județul Sibiu, Alianța USR PLUS consideră că se impune testarea periodică la scară largă cu teste antigen a cadrelor medicale și non-medicale în toate spitalele din județ, a personalului din Serviciile de Ambulanță, centrele de îngrijiri paleative, azilele de bătrâni, centrele de plasament, a poliției locale și județene și în celelalte instituții care au contact cu publicul.

Alianța USR PLUS a transmis Prefecturii Sibiu și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență o solicitare privind: necesitatea achiziționării la nivelul județului de teste pe bază de antigen pentru a testa recurent persoanele din categoriile menționate mai sus. Această măsură este necesară pentru a pregăti relaxarea măsurilor de carantinare din municipiul Sibiu și celelalte localități, pentru protejarea persoanelor din linia întâi și pentru limitarea răspândirii Covid19 după carantină; analizarea posibilității testării rapide în masă, cu teste antigen, a populației active și cu risc crescut de îmbolnăvire din județul Sibiu. Testele rapide îi detectează pe cei care au încărcătură virală mare și prezintă cel mai mare risc de răspândire a bolii.

„În adresa transmisă Prefecturii am solicitat și comunicarea numărului de teste PCR efectuate zilnic în județul Sibiu. USR PLUS a mai solicitat Prefecturii Sibiu în data de 13.11.2020 testarea de urgență a cadrelor medicale din Spitalul Județean și toate celelalte spitale din județul Sibiu. Până în acest moment avem doar o confirmare de primire”, se mai arată într-un comunicat remis de Alianța USR PLUS Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*