Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă

Stilul alimentar este extrem de important pentru sănătatea organismului. Astăzi descoperim câteva alimente despre care se spune că previn cancerul.

O dietă sănătoasă prelungește viața și scade riscul unor probleme de sănătate. Dacă nu respectăm câteva reguli elementare în timpul vieții, moartea poate fi mai aproape decât ne imaginăm noi. Din acest motiv e bine să consumăm alimente care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă.

William Li, un medic cunoscut din Marea Britanie, a vorbit despre cât de importantă este alimentația de-a lungul vieții și a făcut câteva recomadări pentru a mânca mai sănătos, relatează Monitorul de Cluj.

Cinci alimente care previn cancerul

Consumul de nuci, migdale, alune de pădure, caju și fistic pot preveni cancerul, conform lui Wlliam Li. Nucile conțin polifenoli care luptă împotriva cancerului și întăresc sistemul umanitar. Ele ne apără și previn apariția cancerului în organism.

Roșiile și sucul de roșii sunt și ele considerate alimente importante în lupta cu apariția cancerului. Roșiile conțin licopen și atfel ne protejează de apariția cancerului în organism. Conform unor studii, bărbații care consumă 2-3 căni de suc de roșii pe săptămână sunt cu 30% mai puțin predispuși la cancerul de prostată.

Alimentele care previn cancerul

Cartofi mov au un conținut important de antociani care luptă împotriva temutelor celule stem canceroase.

Stridiile conțin un nivel important de proteine, polizahardie și aminoacizi cu efecte antioxidante puternice care ne protejează împotriva radicalilor liberi.

„Cercetătorii au descoperit că consumul de extracte din stridii poate reduce daunele ADN-ului cu 90% și crește antioxidant cu 50%”, a spus William Li.

Ceai verde matcha nu este un aliment în sine, dar este important în lupta împotriva cancerului la sân. Ceaiul verde este recomandat femeilor pentru o viață sănătoasă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*