Alimentul care produce anxietate și stări de nervozitate! E consumat zilnic de români

Alimentul care produce anxietate și stări de nervozitate este sarea. Acest aliment consumat zilnic de români aduce o serie de probleme organismului uman, inclusiv stări de nervozitate sau anxietate.

Sarea este alimentul care produce anxietate, stări de nervozitate și alte probleme grave de sănătate. Românii obișnuiesc să consume sare la aproape fiecare masă, pentru mulți fiind un aliment fără de care mâncarea nu are gust, scrie Monitorul de Cluj.

Iodul a fost adăugat la început în sare pentru a reduce numărul de cazuri de problem ale glandei tiroide. Ulterior, s-a demonstrat că iodul sintetic are și efecte contrare, precum suprasolicitarea glandei tiroide, a rinichilor și a organelor interne.

Sarea produce probleme de sănătate

Sarea este unul dintre alimentele pe care medicii nu le recomandă persoanelor care au probleme la inimă. Tot acest aliment este asimilat cu problemele hipertiroide. Consumul constant de sare iodată încetinește procesele metabolice și duce la obezitate într-un timp lung.

Tot sarea iodată slăbește sistemul imunitar, provoacă nervozitate, anxietate și tulburări ale somnului. Medicii nu recomandă sare nici persoanelor care suferă de hipertensiune.

Câtă sare este recomandată pe zi

În mod normal, un om nu are voie să consume mai multe de 2 grame de sare pe zi. Pentru a ne face o idee mai clară, această cantitate reprezintă o linguriță.

În momentul în care calculăm cantitatea de sare pe care o putem consuma pe zi, trebuie să știm că sarea este prezentă și în produsele gata preparate. De exemplu, mezelurile, conservele, cerealele sau pâinea conțin în general sare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*