Alimentul-minune cu care poți înlocui pâinea. Mihaela Bilic: „Merită să gustați!”

Pentru că se apropie sezonul estival și cu toții ne dorim o siluetă de invidiat, eliminarea anumitor produse din alimentația zilnică ne-ar putea ajuta să scăpăm și de kilogramele în plus. Pâinea, spre exemplu, ar putea fi înlocuită de un anumit aliment, cu un aport caloric mult mai scăzut.

FOTO: Mihaela Bilic / Facebook

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici nutriționiști de la noi din țară, ne oferă soluția ideală, scrie Adevărul.

Pâinea, nelipsită de pe mesele românilor ar putea avea un înlocuitor la fel de sățios, dar mult mai sărac în calorii. Ea spune, de asemenea, că produsul este și foarte bun la gust și recomandă oricui să îl încerce.

5 discuri de porumb expandat, cât o felie de pâine

Nutriționista recomandă consumul, în special la micul dejun, când sandwich-ul este varianta cea mai la îndemână, în graba cotidiană. La prima vedere ar părea să fie cunoscutele discuri de orez expandat, însă de această dată, vorbim despre porumb.

Porumb…altfel🤩🌽

Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!, a scris Mihaela Bilic, într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit acesteia, cinci discuri de orez expandat, cât conține un pachet, ar fi echivalentul a o singură felie de pâine, în ceea ce privește numărul de calorii. De asemenea, produsul nu conține gluten.

Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!

Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!🤓, a continuat nutriționista.

Mihaela Bilic le-a dat urmăritorilor săi și o altă sugestie de consum, ideală pentru un mic dejun consistent.

Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut., a mai adăugat ea.

Părerile urmăritorilor

Părerile oamenilor au fost împărțite. De la mulțumiri pentru sugestie, au fost și persoane care au respins cu totul ideea.

Dar două feliuțe de pâine integrală ne mușcă ??? Eu nu suport orătăniile astea expandate, scârțâie în dinți și fac nevralgie. Zău…”, a transmis cineva, într-un comentarii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*