Am ajuns într-un loc extraordinar, plin de energie, între tineri frumoși, entuziaști. Summitul Tinerilor din Mediul Rural

150 de tineri participă în aceste zile la Summitul Tinerilor din Mediul Rural. Cea de-a treia ediție are loc în satul Ruși, din comuna Slimnic.
În cadrul celor 20 de ateliere vor discuta despre cum se vor putea implica în schimbarea comunităților lor, dar vor aborda și teme ce țin de îmbunătățirea politicilor de tineret.
Grupurile de inițiativă ale tinerilor din cele 9 comune finaliste își vor prezenta candidaturile pentru titlul de Sat European de Tineret 2023.
Alături de tineri s-a aflat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Constantin Luca.
„Am ajuns într-un loc extraordinar, plin de energie, între tineri frumoși, entuziaști, veniți cu gânduri mari și bune aici la Slimnic. Nici nu se putea un loc mai potrivit, pentru că domnul primar este unul dintre cei mai tineri primari din județul Sibiu și asta explică colaborarea bună pe care dânsul a avut-o cu tinerii care s-au gândit să facă din Slimnic anul acesta Sat European de Tineret. Ca și autoritate județeană legătura noastră cu mediul rural este una foarte strânsă, pentru că în mediul rural ne dorim să aducem lucrurile care se regăsesc de mai multă vreme în urban, care să ridice calitatea vieții și aceste condiții să vă determine pe voi să rămâneți într-un număr cât mai mare în localitățile de unde proveniți și să contribuiți la dezvoltarea lor în anii următori. Trebuie să fiți curajoși să vă implicați și să dați tot ce e mai bun pentru voi și pentru comunitățile din care proveniți. Puterea este la voi, folosiți-o și faceți în așa fel încât să fiți liniștiți și mulțumiți peste câțiva ani că ați făcut lucrurile care trebuie și să constatați că ați contribuit la lucruri bune și la schimbări în bine pentru societatea românească”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Constantin Luca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*