„Am ajuns să hrănim animalele statului român”

Locuitorii din Porumbacu de Jos sunt disperați din cauza animalelor sălbatice care le distrug culturile agricole noapte de noapte. Urși și mistreți coboară din pădure și distrug tot ce înseamnă cultură agricolă. Chiar dacă culturile oamenilor au fost înconjurate de garduri agricole, animalele au reușit să sape și să intre pe câmpurile cultivate pe sub aceste garduri.

Într-o postare pe Facebook, însoțită de o filmare, pe pagina Porumbacu de Jos, un sat din Tara Fagarasului, un localnic, Bogdan Octavian își strigă disperarea pentru faptul că toată munca sa de un an de zile este distrusă de animalele sălbatice, dar și față de lipsa de reacție a autorităților care știu situația de la Porumbacu.

„ O țară de rahat în care dacă muncești ești batjocorit, ești luat de prost și muncești în zadar, țara unde urșii au dreptul de a trăi din munca mea, mi-e scârbă de toți cei care vorbesc despre faptul că sunt mândrii în această țară, și eu am vrut să fiu dar am constatat că nu am pentru ce….. Am făcut tot posibilul pentru a-mi păzi culturile dar am ajuns la capătul răbdării….nu ia nimeni nici o măsură, nu le pasă nimănui de câțiva oameni care mai muncesc în sat și decât să îți dea o mână de ajutor mai bine îți râde în față și te descurajează prin orice mijloc! […] am făcut gard electric, sapă in fiecare noapte pe sub fire și intră…sunt zeci de urși și turme de mistreți,am sunat la serviciu de urgență 112 , și mi sa răspuns prudent însă fără nici un rezultat…. Zi de zi merge tata și repară gardul electric care este nou construit,are 3 luni de zile însă totul este in zadar, am ajuns să hrănim animale statului român… Cred că ar trebui sa ne punem toți întrebări căci toți mâncăm și vrem produse mai ales românești, oare mai vrem să avem aceste produse sau facem grădină zoo din țara asta și importăm tot?!” se arată în mesajul transmis pe Facebook de Bogdan Octavian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*