„Am arătat ca niște pitici“

Baschetbaliștii de la CSU Sibiu se află în plin turneu de pregătire în Spania, având programate 4 partide de verificare.

Prima a avut loc marți 14 septembrie, un amical „de lux“ cu Baskonia, una dintre formațiile de top ale Spaniei și o prezență constantă în Euroligă.

Spectacol de gală

Meciul n-a avut practic istoric, fiind câștigat clar de gazde, 101-56, spaniolii mobilizându-se exemplar pentru un spectacol de cel mai înalt nivel. Mai ales că evenimentul a marcat și prezentarea noului lot a echipei, dar și revenirea suporterilor Baskoniei în tribune, după mai bine de 11 luni de restricții datorate pandemiei de coronavirus. Întâlnirea avut loc în Fernando Buesa Arena, cu o capacitate de peste 15 mii de locuri, restricțiile încă în vigoare limitând numărul persoanelor prezente la meci la câteva mii.

Legenda: Baskonia a spulberat CSU Sibiu, 101-56, la reîntâlnirea cu proprii suporteri (foto: facebook/CSU Sibiu)

Sibiul a început cu Tohătan, Tamulis, Pratt, McGrew și Uță și în start avea la un moment dat 8-4 pe tabelă, după 2 triple Tamulis. Gazdele și-au intrat apoi în ritm și au crescut constant diferența pe tabelă, pentru o victorie spectaculoasă. Principalii marcatori pentru sibieni au fost McGrew (15 puncte), Tohătan (12 puncte) și Evan Fitzner (12 puncte).

Am cedat prea devreme

„Am arătat ca niște pitici pe lângă jucătorii Baskoniei. Din păcate, și mental am cedat după primele 10-12 minute și n-am luptat îndeajuns de mult, și acesta e primul lucru pe care trebuie să-l învățăm: să jucăm mult mai agresiv. Ne așteptam să fie o diferență extrem de mare, pentru că diferența dintre Euroligă și ce facem noi în campionat este atât de mare. Ce-mi doresc de la echipa noastră este să lupte mai mult și să nu cedeze indiferent cât de puternic ar fi adversarul“, a declarat după amicalul „de lux“ Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu.

Meciuri tari

BC CSU Sibiu se află de joi 16 septembrie, la Gijon, pentru două noi partide de verificare în compania celor de la Circulo Gijon (joi 16 septembrie) și Unicaja Oviedo Baloncesto (vineri 17 septembrie). Ultimul meci din cadrul turneului internațional este programat duminică 19 septembrie, în compania Palmer Alba Mediterranea Mallorca, echipă ce evoluează în liga spaniolă LEB gold. Duelul va fi, de asemenea, meciul de prezentare al echipei spaniole pentru sezonul 2021/2022, în cadrul trofeului Ciutat de Palma de Bâsquet!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*