Am revenit ACASĂ! FC Hermannstadt – Farul Constanța

Duel de cinci stele, astăzi, la inaugurarea Municipalului. FC Hermannstadt întâlnește, de la ora 19, liderul Superligii României la fotbal. Partida contează pentru runda a 20-a, penultima programată în 2022.

Va fi un meci extrem de dificil. Așa a fost și cel de la Ovidiu, dar am încredere în băieți și… vom avea și publicul de partea noastră, de data asta cu adevărat. Sunt sigur că va fi bine.“, a declarat Marius Măldărășanu, antrenorul FC Hermannstadt, înainte de meci.

La partida de astăzi vor lipsi Ionuț Stoica, accidentat la finalul partidei de la Voluntari (fractură de maleolă) și Iancu, care a suferit o entorsă la meciul de Cupă de miercuri.

Misiune dificilă

Echipa sibiană are o misiune dificilă, fiind pusă în situația să se autodepășească pentru a debuta cu victorie pe noul Municipal. FC Hermannstadt nu trece printr-o perioadă tocmai bună, cu 6 înfrângeri în ultimele 9 partide de campionat, dintre care ultima la scor de forfait, 0-3 la Voluntari.

Înfrângerea de sâmbăta trecută a scos gruparea sibiană din zona de play-off, aruncând-o până pe locul 8, cu 27 de puncte, din 7 victorii și 6 remize în 19 etape. Mai mult, aproape de finalul întâlnirii, Ionuț Stoica – sâlpul apărării noastre a suferit o accidentare care îl face indisponibil pentru următoarele 2-3 luni.

Întâlnim o echipă în mare formă

De partea cealaltă, Farul Constanța vine la Sibiu din poziția de lider în clasamentul SuperLigii (44 puncte). Sub comanda „regelui“ Gică Hagi, „marinarii“ au reușit 13 victorii în acest sezon, ultimul succes fiind de-a dreptul de speriat: 8-0, duminică 4 decembrie, în fața FC Botoșani.

Farul are cel mai bun atac din ligă (41 goluri marcate), dar și cea mai bună apărare (14 goluri primite în 19 etape)

În tur, FC Hermannstadt a reușit o remiză pe malul mării în fața Farului, scor 0-0, într-o perioadă în care echipa sibiană devenea revelația campionatului, cu o serie incredibilă de 10 partide fără înfrângere. A fost un duel aprins, cu importante faze de poartă. Fiecare echipă a avut câte o bară, gazdele prin Denis Alibec (‘76), iar sibienii prin Daniel Paraschiv (‘82). De asemenea, atât Farul cât și FCH au avut şi câte un gol anulat de arbitrajul video, marcatori Baba Alhassan (‘64) și Denis Alibec (‘73).

Nevoia de suporteri

Pentru a răsturna calculele hârtiei și a reveni în zona sigură a clasamentului, FC Hermannstadt are nevoie (și) de sprijinul publicului sibian. Prima ocazie se va ivi așadar peste câteva ore, la meciul cu Farul. Sibiul are fotbal! Acum are și Stadion!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*