Ambasadorul Mexicului a vizitat expoziția dedicată țării sale la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” | GALERIE FOTO

La Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” a avut loc, ieri după-amiază, vernisajul expoziţiei „Este vorba despre Mexic… Eso es Mexico…!” .

La vernisaj au participat peste 300 de persoane, care l-au descoperit aici pe Quetzalcoatl, un personaj care măsoară aproape patru metri, extras din folclorul mexican și cunoscut sub titulatura de alebrije (personaje fantastice, realizate din carton, hârtie, făină şi apă).

De asemenea, vizitatorii au putut degusta câteva preparate tradiționale mexicane, cum sunt cosașii prăjiți sau caii de iarbă prăjiți – insecte bine prăjite, foarte căutate în America Centrală și de Sud.

La acest eveniment a fost prezent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, Excelența Sa José Arturo Trejo Nava. Din partea administrației locale, au participat viceprimarul Răzvan Pop și vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca.

Expoziția respectivă este inclusă în programul Olimpiadei Naționale de Meșteșuguri Artistice și Tradiționale, iar ea va putea fi vizitată va putea fi vizitată până în 15 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Intrarea se face pe baza abonamentelor sau biletelor în valoare de 1 leu pentru copii și 5 lei pentru adulți.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*