Ambasadorul SUA a vizitat Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Joi, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, E.S. Adrian Zuckerman, a efectuat o vizită la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Cu acest prilej, instituția sibiană de cultură a intrat în posesia unei donații de publicații din partea oaspeților.

În prima parte a întâlnirii, oaspeții au vizitat sediul istoric al Bibliotecii, unde au avut ocazia să admire obiectele și documentele cu valoare patrimonială aflate în fondul Colecțiilor Speciale, în spațiul Muzeului Asociațiunii și al Sălii Festive. Gazdă și ghid în turul cultural al sediului istoric al Bibliotecii ASTRA a fost Bogdan Andriescu, custode al Colecțiilor Speciale, care a subliniat importanța fondurilor documentare existente.

A urmat apoi deplasarea către American Shelf | Raftul American, situat în Sala de Lectură de la etajul V al sediului nou. Spațiul cuprinde peste 350 de volume donate de către Ambasada Statelor Unite ale Americii. Noua donație completează această importantă colecție care cuprinde lucrări din numeroase domenii, cel mai bine reprezentate fiind istoria, literatura americană și cartea pentru copii.

În discursul său, Zuckerman a subliniat importanța menținerii colaborării bilaterale în vederea consolidării demersurilor culturale și de cercetare.

Reprezentantul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Bogdan Andriescu, a precizat că donația este deosebit de valoroasă, dat fiind faptul că achiziționarea unor astfel de documente, imprimate la edituri americane prestigioase, se realizează mai dificil de pe piața internă de carte. Apoi a oferit oaspetelui, la rândul său, un set de publicații care valorifică fondurile arhivistice conținând informații legate de patrimoniul de carte românească veche din comunități sibiene și brașovene: „Carte românească veche în comunități sibiene. Repertoriu”, „Carte românească veche în parohii greco-catolice din județele Sibiu și Brașov” și „Carte românească veche în Rășinari”.

Publicațiile primite drept donație de Biblioteca ASTRA din partea Ambasadei SUA la București vor fi înregistrate și incluse în spațiul Raftului American.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*