Ambulanța, pe „avarii“

Personalul Ambulanţei Sibiu este cel mai redus, comparativ cu alte judeţe şi cu nevoile concrete, susţine senatorul sibian Claudiu Mureşan, membru în Comisia pentru sănătate.

„Ca membru al Comisiei pentru Sănătate din Senat, dar şi ca sibian, medieşean, locuitor al nordului judeţului, sunt preocupat de soluţii. Zilele trecute am făcut însă o vizită la SAJ Ambulanţa Sibiu. Personalul Ambulanţei Sibiu este, comparativ cu alte judeţe şi cu nevoile concrete, cel mai redus“, a scris Mureşan, ieri, pe pagina sa de Facebook.

Mediașul, fără specialiști

Potrivit acestuia, nu există medici la Ambulanţă în cel de-al doilea oraș ca mărime al județului. „Am profitat de moment şi am deschis discuţia legată de o problemă importantă reprezentată de lipsa medicilor la Ambulanţa Mediaş. Atâta timp cât localităţi mult mai mici, ca de exemplu Făgăraş sau Sebeş, au medici în echipele Ambulanţă, nici de la Mediaş nu trebuie să lipsească aceşti specialişti. Din analiza datelor oferite de conducerea SAJ Sibiu rezultă următoarele: asistenţa medicală de urgenţă pentru nordul judeţului, cu o populaţie de peste 122.000 de locuitori, este asigurată doar de echipaje de tip B2, fără medic de la Substaţia Mediaş sau de ambulanţe C2 (cu medic) de la Centrala Sibiu; distanţa între localităţile acoperite şi Centrala Sibiu este între 60-100 km; personalul Ambulanţei Sibiu este, comparativ cu alte judeţe şi cu nevoile concrete, cel mai redus. Este nevoie de înfiinţarea unei linii de gardă pentru asistenţă de urgenţă şi înfiinţarea de posturi de medici specialişti urgenţe pentru Ambulanţa Mediaş“, a mai arătat Claudiu Mureşan, senatorul USRPLUS de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*