Amendă uriașă pentru JIFA

Cea mai mare societate comercială din județul Sibiu care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor periculoase, JIFA S.R.L.,  a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu Sibiu.

IMG-20151217-WA0003Amenda a fost aplicată în luna decembrie, din cauza lipsei autorizației pentru depozitarea deșeurilor periculoase, valoarea sancțiunii ridicându-se la 60.000 de lei. Măsura a venit în urma unui control de rutină al comisarilor sibieni, pe fosta platformă industrială Sticla, însă este considerată una dintre cele mai mari amenzi date în cursul anului 2015 de către Garda de Mediu Sibiu.

Nereguli recunoscute

Responsabilii societății JIFA susțin că au plătit deja amenda, întrucât sancțiunea a fost meritată.  „În luna decembrie a anului 2015, societatea noastră a depus actele pentru obținerea autorizației de mediu pentru punctul de lucru din Avrig, iar din cauza volumului mare de solicitări din partea clienților, având în vedere sfârșitul anului, ocazie cu care se dorește curățirea locațiilor, am fost nevoiți să depozităm în spațiul din Avrig recipienți care urmau să fie folosiți pentru încărcarea și transportul deșeurilor. Ca urmare a controlului efectuat de Garda de Mediu Sibiu, la acest punct de lucru, societatea noastră a fost sancționată cu amendă pentru depozitarea acestor recipienți, luându-se, totodată, ca măsură complementară, eliberarea spațiului până la obținerea autorizației de mediu. În ceea ce privește amenda aplicată, S.C. JIFA S.R.L. și-a însușit această sancțiune, achitând contravaloarea amenzii, în cuantum de 15.000 de lei. Totodată, a fost eliberat spațiul aferent punctului de lucru din Avrig“, afirmă reprezentanții firmei, într-un răspuns transmis redacției Mesagerul de Sibiu.

Amendă mai mică în 48 de ore

Firma din Avrig a plătit imediat amenda, profitând și de avantajul legislativ potrivit căruia, dacă amenda este plătită în 48 de ore, atunci cuantumul scade la jumătate din minim. Astfel, deși amenda a fost de 60.000 de lei, JIFA a plătit până la urmă doar jumătate din minimul de 30.000 de lei prevăzut de lege. Sancțiunea descoperită de comisarii Gărzii de Mediu era pasibilă de o amendă cuprinsă între 30.000 de lei și 60.000 de lei.

Au scăpat de amenzi. Până acum

Trebuie menționat faptul că, în cei zece ani de activitate, societatea JIFA nu s-a mai confruntat cu o sancțiune atât de drastică, în condițiile în care colectarea și transportul deșeurilor periculoase este un domeniu destul de dificil. S.C. JIFA S.R.L. este una dintre primele societăți de profil care a luat ființă în România, având ca obiect de activitate colectarea și transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase. „Motto-ul societății noastre este «Noi chiar ne dorim o Românie mai curată!». Întrucât legislația în domeniu este una foarte strictă, iar instituțiile de stat abilitate exercită un control permanent asupra societăților în domeniu, vă putem confirma faptul că societatea noastră nu s-a făcut niciodată vinovată de abateri grave, cele mai multe controale efectuate fiind soluționate fără sancțiuni, în ceea ce ne privește“, arată Vasile Jugărean, reprezentantul legal al firmei.

Vasile Jugarean

Vasile JUGĂREAN | director general JIFA

„Motto-ul societății noastre este «Noi chiar ne dorim o Românie mai curată!». Întrucât legislația în domeniu este una foarte strictă, iar instituțiile de stat abilitate exercită un control permanent asupra societăților în domeniu, vă putem confirma faptul că societatea noastră nu s-a făcut niciodată vinovată de abateri grave, cele mai multe controale efectuate fiind soluționate fără sancțiuni, în ceea ce ne privește.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*