Amendă uriașă pentru societatea Drumuri și Poduri SA (surse)

Operatorul de drumuri al Consiliului Județean a fost amendat cu peste 7.000 de lei, din cauză că nu a deszăpezit drumul județean Sibiu – Agnita, au declarat surse bine informate pentru Mesagerul de Sibiu.

Poliția județeană a anunțat că societatea responsabilă cu întreținerea părții carosabile pe DJ 106 Sibiu – Agnita a fost sancționată azi cu o amendă în valoare de 7.250 de lei pentru nerespectarea obligației de a acționa în vederea deszăpezirii drumului, însă nu a confirmat că ar fi vorba de SC Drumuri și Poduri SA.

În schimb, polițiștii au dat publicității câteva imagini care surprind starea șoselei.

Contactat telefonic, directorul societății de drumuri a Consiliului Județean, Ovidiu Spătari, ne-a declarat că nu a fost informat cu privire la o eventuală sancțiune, însă, în cazul în care informația se confirmă, Drumuri și Poduri SA va contesta amenda.

ACTUALIZARE: Reprezentanții SC Drumuri și Poduri SA au transmis o reacție oficială. Aceștia susțin că au acționat pentru deszăpezire conform normativelor și că o eventuală sancțiune ar fi nedreaptă.

Ovidiu Spătari

„SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, vă informează că nu avem cunoștință până în acest moment despre posibilitatea primirii unei sancțiuni din partea Poliției Rutiere pentru nedeszăpezirea drumului DJ 106 Sibiu – Agnita.

Menționăm că am aflat despre aplicarea acestei sancțiuni din articolele apărute în presa locală azi 27.02.2018.

Referitor la subiectul acestei posibile sancțiuni avem de menționat următoarele:

Deszăpezirea DJ 106 Sibiu – Agnita este asigurată din baza Agnita (aproximativ 26 km) pe ruta Agnita – Nocrich, precum și din baza Sibiu (aproximativ 26 km) pe ruta Sibiu – Nocrich.

În cursul zilei de 27.02.2018 între orele 04.00 – 09.30 (conform datelor GPS) din baza Agnita au acționat pe acest tronson de drum doua utilaje cu lame și 13 tone material antiderapant. La ora 12.00 s-a reluat activitatea de deszăpezire pe acest tronson, un utilaj fiind și acum pe traseu.

Din direcție opusă, adică din baza Sibiu spre Nocrich de la ora 03.30 pană la ora 9.30 a acționat un utilaj cu lamă și 8,6 tone material antiderapant.

Menționăm că s-a acționat conform normativelor AND 525/2013 referitoare la nivelul de intervenție 1.1 care specifică următoarele: deszăpezirea se efectuează pe o banda de circulație după 8 ore de la încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite și pe doua benzi după 24 ore de la încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite.

În consecință, considerăm nedreaptă această sancțiune, pe care o vom contesta”, se arată în comunicatul societății.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*