Amenzi de aproape o jumătate de milion pentru nereguli găsite la căminele pentru vârstnici

Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, Mircea-Dorin Crețu, nr 268/09.06.2022 s-a constituit Comisia Mixtă pentru efectuarea de controale în centrele rezidențiale pentru vârstnici.

Comisia – alcătuită din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică Sibiu, I.T.M. Sibiu, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu – a procedat la verificarea tuturor serviciilor sociale rezidențiale destinate vârstnicilor din județul Sibiu. Verificările au vizat:

Mediul de viață al vârstnicilor rezidenți (cazare), alimentația vârstnicilor rezidenți, activități / serviciile furnizate vârstnicilor rezidenți.

În urma centralizării activităților de control și a măsurilor luate de către membrii comisiei mixte, au rezultat următoarele:

  • Din cele 22 de centre verificate unui centru i s-a retras licența de funcționare,
  • Pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de 76 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 453 000 lei și un număr de 53 de sancțiuni cu avertisment.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*