Amfiteatrul „Gl. Ioan Sorin”, inaugurat la Centrul de Perfecționare Artilerie din Sibiu

Astăzi a fost inaugurat, în cadrul Centrul de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă”, amfiteatrul „Gl. Ioan Sorin”, renovat și modernizat printr-un proiect al Centrului.

”Scopul proiectului a fost acela de a sprijini cursanții, studenții, elevii, dar și instructorii din cadrul instituției prin crearea unui spațiu atractiv și multifuncțional, care să permită predarea cursurilor într-un mod interactiv, inclusiv online, și accesul facil al studenților la multiple resurse academice.”, transmit reprezentanții instituției militare.
Cu această ocazie a fost desfășurată și o slujbă de pomenire în cinstea generalului Ioan Sorin.

Unul dintre cei mai embelmatici comandanți ai Armatei României, generalul Sorin Ioan a fost în două rânduri șeful Statului Major al Forțelor Terestre, a fost locțiitor al Șefului Statului Major General și șef al misiunii militare a Romaniei la Bruxelles (NATO si UE).

Doctor în științe militare, generalul Sorin Ioan a fost cel care a înființat Forțele Pentru Operații Speciale, după modelul american, și a coordonat misiunile României în Balcanii de Vest, Afganistan și Irak.

În 2002, a fost generalul român care a negociat și stabilit intrarea primului batalion românesc de infanterie în teatrul de operații din Afganistan.

Generalul Sorin Ioan a supravegheat personal fiecare detașament care a ajuns, în 2002, în Kandahar și s-a ocupat de pregătirea militarilor pentru misiunea din Afganistan.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*