Anatomia Adevărului – „Right Between Your Ears” la Astra Film Cinema

În zona golfului San Francisco, un post de radio a făcut o predicție care a atras atenția lumii: Apocalipsa se apropie, 21 mai 2011 este Ziua Judecății! Tot mai mulți oameni, din pături sociale diferite, sunt atrași de mesajul apocaliptic. Treptat, adepții se descotorosesc de realitate cotidiană, renunță la slujbele și casele lor, iar sursa unică a adevărului devine Family Radio.

Filmul „Right Between Your Ears / Cu capul între urechi (regia Sheila Marshall), ce va fi proiectat joi, 2 martie, de la ora 19.00 la Astra Film Cinema, prezintă o poveste contemporană despre ușurința cu care oamenii acceptă ca adevăr valabil teorii enunțate de profeți autoproclamați folosind tehnicile de manipulare ale presei.

Figura emblematică a falșilor profeți care prevestesc sfârșitul lumii este renumită în cultura creștină încă din Evul Mediu. Filmul ne permite să descoperim care sunt mijloacele prin care Harold Camping își sprijină convingerile în fața mulțimilor cu dovezi convingătoare. Data exactă a sfârșitului lumii este răspândita prin puterea mass-mediei: zeci de stații locale ale Family Radio, întâlniri cu ascultătorii și distribuirea a mii de materiale promoționale. Mesajele Pastorului au fost expuse chiar și în București pe mai multe panouri publicitare care au stârnit controverse la vremea respectivă.

Apocalipsa a venit şi a trecut

21 mai a venit și a trecut, fără știri despre cutremure sau apocalipsă. Unii adepți au încercat să înțeleagă întârzierea, alții au pus la îndoială profeția și au încetat să mai asculte emisiunile postului Family Radio. Cum se poate ca ceva care părea atât de logic să nu fie corect?  este singurul care pare să nu accepte că spusele lui s-au dovedit eronate, ba chiar merge mai departe anunțând o Harold Campingnouă dată pentru sfârșitul lumii.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*