ANCHETĂ la Spitalul Județean Sibiu, unde s-au produs două incendii într-o săptămână

Pompierii au intervenit aseară la un incendiu izbucnit în subsolul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

„Personalul medical şi pacienţii aflaţi la parterul clădirii s-au autoevacuat. Nu au fost persoane afectate de incendiu”, a anunţat ISU.

Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit, arzând aparate electrice aflate la subsolul spitalului, potrivit pompierilor.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea, a declarat pentru AGERPRES că nimeni nu a fost rănit, fiind vorba de fum provocat în urma unei defecţiuni la un aparat uitat într-o priză.

„Incidentul a avut într-una din încăperile subsolului secției Urologie, în zona unde se află spații tehnice. Locul a fost identificat rapid după apariția fumului, fiind alertat ISU Sibiu. Nu s-au înregistrat victime și pagube materiale semnificative. Pacienții și personalul medical sunt în siguranță. La fața locului s-au deplasat directorul administrativ al spitalului, Robert Fotache, și șeful serviciului administrativ, Constantin Sofrone, în vederea gestionării situației. Pe baza raportului ISU, SCJU Sibiu va demara o anchetă cu scopul de a cerceta cauzele care au dus la apariția incidentului”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al celui mai mare spital din județ, pentru Mesagerul de Sibiu.

În urmă cu o săptămână, pompierii au stins un alt incendiu, tot în subsolul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Atunci, focul s-a iscat de la o ţigară aprinsă aruncată la subsol, fără să existe victime.


(V.M.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*