Angajații din spitalele sibiene s-au trezit cu salarii mai mici cu până la 1.800 de lei

Cea mai mare scădere de salariu înregistrată la un spital din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu este la Psihiatrie şi este de 1.846 de lei, 200 de angajaţi ai unităţii sanitare, reprezentând 40 la sută din totalul personalului, având lefurile mai mici, conform preşedintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Chimiştii, farmaciştii, kinetoterapeuţii, directorii financiari, asistentele medicale, registratorii, statisticienii, infirmierele, îngrijitoarele, brancardierii, spălătoresele, bucătăresele şi paznicii din spitale au toţi salariile diminuate.

„De exemplu, la Spitalul de Pneumoftiziologie, salariile scad pentru 45 % dintre angajaţi. Un chimist va câştiga net cu 1.211 lei mai puţin pe lună, asistentele medicale vor pierde lunar între 100 şi 1.100 de lei, iar farmaciştii vor avea salariile diminuate cu 739 de lei. Din păcate, cele mai afectate salarii sunt cele ale persoanelor care oricum aveau salarii mici, cum ar fi îngrijitoarele, brancardierii, bucătăresele sau spălătoresele. La acest spital, au salariile diminuate 74 de persoane, cea mai mare scădere fiind de peste 1.200 de lei lunar. La Spitalul de Psihiatrie, 202 angajaţi reprezentând 40 la sută din total personal vor avea diminuate veniturile lunare cu sume între 300 şi 1.846 de lei”, a declarat, astăzi, Daniela Cîmpean.

Potrivit preşedintelui CJ Sibiu, 600 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, adică 29 % din totalul personalului, au salariile mai mici cu sume între 60 şi 420 de lei.

Diminuări de venit se înregistrează şi la salariaţii căminelor-spital din Sibiu şi Sălişte, relatează Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*