Angajații Spitalului TBC au protestat în fața Prefecturii, după ce au văzut fluturașii de salariu

Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au pichetat, astăzi, sediul Prefecturii, după ce au protestat timp de o oră în curtea spitalului, nemulţumiţi de diminuarea salariilor, potrivit directorului Cristian Roman.

„Angajaţii din Spitalul TBC Sibiu au protestat în curtea unităţii după ce, în această dimineaţă, au primit fluturaşii cu salariul pe luna martie. Începând cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, salariile sunt mai mici cu sume între 100 şi 1.200 lei, din cauză că valoarea sporurilor de pericol a fost diminuată în conformitate cu noile prevederi legale”, a explicat directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, Cristian Roman, citat de Agerpres. Conform acestuia, „este esenţial ca legiuitorii şi guvernanţii să înţeleagă că angajaţii noştri nu solicită în acest moment măriri de salarii, ci doar să nu le scadă”.

„Din punctul nostru de vedere, singura soluție viabilă ar fi ca spitalelor să li se creeze cadrul legal pentru a putea acorda întregului personal sporurile prevăzute în «Regulamentul» elaborat de Ministerul Sănătăţii, prin exceptarea de la încadrarea în limita a 30% pe nivel de ordonator principal de credite”, consideră Roman.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*