Angajatorii sibieni care nu asigură triaj sau dezinfectante, amendați

În perioada 18-24 iulie, ITM Sibiu a făcut 81 controale în care a verificat modul în care se respectă prevederile legale referitoare la executarea şi suspendarea contractelor individuale de muncă şi aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu COVID-19.

În aceeaşi perioadă s-a desfăşurat şi Campania naţională de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă în activitatea de construcţii.

Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 102 sancţiuni, din care 17 amenzi cu o valoare totală de 215.000 lei.

Câți oameni munceau la negru?

La locurile de muncă verificare au fost identificate 11 persoane care desfăşurau muncă fără forme legale la 7 angajatori şi au fost oprite din funcţiune 3 echipamente de muncă şi 2 locuri de muncă.

Cele mai frecvente abateri de la cerinţele legale constatate au fost: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, transmiterea întârziată a datelor în REVISAL, neîndeplinirea măsurilor dispuse la controlul anterior sau neprezentare la control, în domeniul relaţiilor de muncă şi neasigurarea echipamentelor de muncă sigure, neluarea măsurilor pentru protecţia împotriva căderii de la înălţime, instruire necorespunzătoare şi lipsa autorizării, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Ce s-a găsit la angajatori?

Neîndeplinirea prevederilor legale prevăzute în Legea 55/2020 cu privire la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu COVID-19, a dus la sancţionarea angajatorilor cu 3 amenzi în valoare totală de 5.500 lei, 10 avertismente şi sistarea activităţii la un loc de muncă pentru:lipsa triajului epidemiologic, lipsa soluţiilor dezinfectante, neevaluarea riscurilor şi neîntocmirea instrucţiunilor specifice expunerii la pericolele generate de COVID-19.

Verificările efectuate la sfârşitul săptămânii, în zilele de sâmbătă şi duminică precum şi pe timp de noapte s-au desfăşurat în comun cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*