Apelul medicilor Spitalului TBC Sibiu: Ajutați-ne să avem grijă de sănătatea plămânilor dumneavoastră

Medicii Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu fac apel către cei care îi pot ajuta pentru a cumpăra echipamente și materiale sanitare pentru protecția personalului medical, în condițiile în care în faza a doua, când spitalele de boli infecțioase vor fi depășite, pacienții vin spre spitale TBC.

Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, Cristian Roman, face apel la cei care pot ajuta spitalul în cumpărarea unor echipamente și materiale sanitare pentru protecția personalul medical să o facă.

„Astăzi vă spunem: Ajutați-ne să putem avea grijă de plămânii dumneavoastră în continuare! Coronavirusul impune echipamente de unică folosință (măști, halate, mănuși, viziere etc.) la fiecare contact cu pacientul suspect sau infectat, iar în această perioadă de criză a resurselor la nivel mondial prețurile au crescut de zeci de ori față de momentul de dinaintea izbucnirii pandemiei. Spitalele de pneumoftiziologie din țară sunt prevăzute să preia pacienții cu coronavirus în faza a doua, atunci când spitalele de boli infecțioase vor fi depășite de numărul de pacienți internați și izolați”, spune Roman.

Potrivit acestuia, prin donații își dorește să cumpere materiale sanitare și echipamente astfel încât spitalul să fie pregătit pentru salvarea vieților pacienților care dezvoltă complicații provocate de coronavirus.

„În plus, patologia respiratorie tratată în spitalul nostru, cu simptomatologie similară cu coronavirus, implică în fiecare zi un risc sporit pentru medici, fiind în permanență expuși pericolului de a fi infectați cu COVID-19”, a adăugat Roman.

În Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu într-un an au fost consultați aproape 18.000 de pacienți, dintre care 16.000 adulți și 2.000 copii. De asemenea, peste 3.000 de bolnavi au fost internați în regim spitalizare continuă și alți aproximativ 1.000, în regim spitalizare de zi.

Cei care doresc să sprijine în această perioadă Spitalul TBC din Sibiu pot face donații în bani către asociația unității medicale, Asociația Pneumologia, sau echipamente de protecție. De asemenea, poate fi completat formularului 230, iar orice salariat poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*