Aproape 12 milioane de lei pentru proiectele sportive nonprofit de interes general. AFC Hermannstadt primește mai bine de jumătate din bani

Consilierii locali vor dezbate și vota în ședința de miercuri, 29 martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru programele sportive, nonprofit, de interes general.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării, vor primi finanțare un număr de 46 de proiecte depuse de către asociațiile sportive din Sibiu.

Cea mai mare finanțare prevăzută de proiectul de hotrtărâre de consiliu ar urmma să o primească AFC Hermannstadt care a depus două proiecte: „Pregătirea şi participarea echipei de seniori AFC Hermannstadt în competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal”, cu o finanțare de 5 438 112, 22 lei și „Pregătirea şi participarea echipelor de juniori AFC Hermannstadt în competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal” cu o finanțare de 1 052 073 lei. Astfel, AFC Hermannstadt ar urma să primească 6 490 185, 22 lei.

Nu a fost uitată nici echipa de baschet, care, prin Asociația Baschet Club Sibiu va primi pentru pregătirea și participarea BC CSU Sibiu în competițiile naționale suma de 1 997 500 lei, iar pentru organizarea turneului Memorialul Tordai suma de 17 000 de lei.

În total prin proiectul de hotărâre se prevede alocarea sumei de 11 998 253,50 lei pentru finanțarea proiectelor sportive, nonprofit de interes general.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*