Aproape 2 milioane de lei pentru iluminat public nou în Ștrand și Broscărie

Primăria Sibiu a finalizat lucrările de modernizare a iluminatului public începute în septembrie anul trecut în două zone de blocuri din cartiere.

Ștrand

Un nou sistem de iluminat public a fost pus în funcțiune în cartierul Ștrand, în zona delimitată de străzile Ștrandului – Gorjului – Doljului – Maramureșului – Vasile Cârlova. Aproximativ 100 de stâlpi de iluminat au fost montați pe străzi și pe aleile dintre blocuri. Lucrările au fost realizate de SC FISE Electrica Serv SA, valoarea contractului ridicându-se la 1,15 milioane de lei.

Broscărie – zona bisericii

În zona Ștefan cel Mare – Broscărie, între biserică, str. Ștefan cel Mare și străzile Caprelor și Cantonului, s-au instalat peste 80 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED. Lucrarea a fost executată de SC Electromontaj Carpați SRL, valoarea investiției fiind de 687.000 de lei.

În cazul ambelor proiecte, constructorii angajați au înlocuit rețeaua de alimentare, stâlpii și corpurile de iluminat, atât pe străzi, cât și pe aleile dintre blocuri. Stâlpii de pe străzi au o înălțime de 7 – 10 metri, iar cei instalați pe aleile și spațiile dintre blocuri sunt de tip lampadar și au o înălțime de 5 metri, informează municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Ștrand

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*