Aproape 900 de locuri, disponibile în a doua etapă a admiterii la liceu și în învățământul profesional

În conformitate cu OMEN 3556/2017, OMEN 4794/2017 și OMEN 4795/2017, în perioada 3 – 7 septembrie se desfășoară etapa a doua de admitere în învățământul liceal și professional, pentru anul școlar 2018-2019.

Pentru această etapă sunt disponibile 305 locuri pentru învățământul liceal, 431 locuri în învățământul profesional și 135 locuri în învățământul profesional dual.

Pentru învățămânul liceal, etapa de admitere debutează în 3 septembrie cu înscrierea elevilor care doresc să susțină probe pentru profilul vocational teologic ortodox (Liceul Tehnologic ”Carol I” Sibiu), teologic baptist (Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu), învățământul de artă (Liceul de Artă Sibiu) sau cel sportiv (Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș). Înscrierea se va face la sediul unităților de învățământ care au aceste profile, urmând ca în perioada 4-5 septembrie elevii înscriși să susțină aceste probe.

În perioada 3 – 6 septembrie, elevii care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, precum și cei care nu s-au înscris în etapa I sau care au fost corigenți sau cu situație nencheiată depun cererile de înscriere la unitățile de învățământ absolvite, urmând ca în 7 septembrie aceștia să fie repartizați la unitățile liceale.

Pentru învățământul profesional, în perioada 31 august – 3 septembrie, unitățile de învățământ gimnaziale eliberează fișele pentru învățământul profesional pentru elevii care nu au participat în etapa I de repartiție. Tot în această perioadă elevii se pot înscrie la unitățile de învățământ care mai au locuri libere la învățământul profesional dual.

În 4 septembrie se desfășoară probe de admitere la unitățile de învățământ care au decis să organizeze o astfel de probă, urmând ca în 5 septembrie 2018 elevii să se înscrie la unitățile de învățământ cu nivel profesional care mai au locuri libere după etapa I.

În 7 septembrie are loc repartizarea, de către Comisia de admitere județeană, a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, precum și cei care nu s-au înscris în etapa I sau care au fost corigenți sau cu situație neîncheiată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*