Arbori doborâți de furtună

Furtuna din această seară a făcut ravagii în Sibiu.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice prognozate prin avertizarea cod roșu s-au anunțat, până la această oră, prin apel pe numărul de urgență 112, următoarele situații: brad căzut în localitatea Arpașu de Jos peste cablurile de curent – a acționat pentru degajare și remediere membrii SVSU Arpașu de Jos si un echipaj din partea furnizorului de electricitate; doi brazi căzuți în stațiunea Păltiniș – au intervenit membrii Serviciului Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sibiu, punct de lucru Păltiniș, și a fost anunțat furnizorul de electricitate; degajare crengi copac căzute pe firele de electricitate și carosabil, str. Argeșului, municipiul Sibiu – au acționat pompierii militari ai Detașamentului Sibiu cu autoscară și o autospecială de serviciu”, informează Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

În această seară, ANM a emis o avertizare cod roșu, de vijelii puternice cu rafale de peste 90 km/h, grindină, descărcări electrice, averse torențiale ce pot depăși 35l/mp în localitățile: Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Săliște, Rășinari, Șelimbăr, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Gura Râului, Loamnes, Orlat, Cristian, Șura Mare, Sadu, Păuca, Șura Mică, Boița, Apoldu de Jos, Ludoș, precum și zona de munte. Ulterior, avertizarea a fost prelungită pentru: Avrig, Roșia, Racovița, Porumbacu de Jos, Turnu Roșu, Arpașu de Jos, Nocrich, Chirpăr, Merghindeal, Cârțișoara, Cârța, Bruiu, Marpod și zona de munte de peste cota 1800.

Situația înregistrată la nivelul județului Sibiu este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU Sibiu.

Pompierii sibieni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

„În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!”, a mai precizat Alina Voina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*