Are nocturnă, dar joacă în beznă!

Dacă nu ne putem mândri cu un stadion emblematic în Ardeal în deceniile care vin și cu o echipă de valoare în acest moment, la primul meci în nocturnă pentru Sibiu să ne bucurăm măcar de fotbal!

FC Hermannstadt are acum nocturnă, gazon și instalație de încălzire și așteaptă primul meci în nocturnă pe Municipal cu CFR Cluj. Va fi prima partidă acasă, după periplul exasperant de la Tg. Mureș. Foarte onorant pentru comunitatea sibiană mesajul de mulțumire adresat de suporteri pentru gazdele din Mureș. Singurul lucru care îi lipsește este performanța! Etape la rând, echipa sibiană a lâncezit pe loc de baraj, iar după etapa trecută a căzut direct pe loc retrogradabil. Dacă, până de curând, erau speranțe pentru o poziție mai bună în clasament și nu aveam infrastructură în Parcul Sub Arini, acum lucrurile s-au inversat, în sensul că nu prea mai avem echipă, dar stadionul începe să se contureze.

Oare, dacă elevii lui Neagoe ar fi fost în locul lui Gaz Metan Mediaș, s-ar fi bătut pentru un loc de play-off și eram în pragul revenirii la Sibiu, micul și cochetul stadion al primarului Astrid Fodor, acum proiectat pe hârtie la peste 12.000 de locuri, ar fi fost destul de încăpător pentru întâlnirea cu campioana CFR Cluj? Greu de crezut, dacă ne amintim atmosfera de la meciul cu FCSB de acum două sezoane din Cupa României. FCH a învins pe FCSB cu 3-0, în sferturile Cupei României. Atunci, Sibiul ar fi trebuit să găzduiască primul meci în nocturnă din istoria sa și țineți minte ce emulație s-a creat în oraș, însă din păcate ninsoarea și gerul năprasnic, dar și lentoarea autorităților și a responsabililor clubului în a curăța terenul de joc au amânat partida pentru a doua zi, la amiază, spre dezamăgirea grea a suporterilor sibieni.

Revenind în actualitate, din păcate, în loc să privim spre stadioane cum sunt cele ale CFR Cluj (Constantin Rădulescu din Gruia) și Universitatea Cluj (Cluj Arena), trebuie să ne mulțumim să fim comparați pe viitor cu stadionul de 12.000 de locuri de la Târgu Jiu, recent finalizat de o mare firmă sibiană.

Iarba verde din… noiembrie

În aceste zile, cosmetizarea stadionului este în plină desfășurare, s-au montat toate rulourile de gazon, se pun ultimele reflectoare pe stâlpi de nocturnă, însă responsabilii clubului întâmpină o mare dificultate: nu pot verifica noua instalație de încălzire de sub gazon, din cauza temperaturilor ridicate de afară. Să sperăm că nu va fi ger năprasnic la partida cu CFR și toate lucrurile vor fi puse la punct, pentru a nu asista la o nouă amânare a „celebrei premiere“: primul meci în nocturnă al unei echipe sibiene pe teren propriu, pe Municipalul din Sub Arini. Miercuri, oficialii clubului, pe pagina oficială de Facebook, au transmis că au bifat lucrările la gazon, nocturnă și instalație de încălzire, mai ales că în aceste zile stadionul trebuie omologat de Ligă. Pe pagina de Facebook s-a derulat un concurs pentru suporteri, semn că vom avea parte și de un marketing „agresiv“ la echipă (vom vedea pe viitor cum va depășită pasa financiară destul de proastă de acum). „Mult a fost, puțin a rămas, oameni buni! Clipa în care vom fi din nou împreună, la noi ACASĂ, se apropie!“, este mesajul transmis de conducerea clubului. Vom monitoriza situația până la partida cu CFR Cluj, de la finele lunii noiembrie. Până atunci, să sperăm că FCH se va obișnui cu atmosfera de meci mare în etapa următoare pe Noul Ion Oblemenco de la Craiova, unde întâlnește CS Universitatea Craiova.

Rămas bun, Tg. Mureș, Cluj și Pitești!

În periplul prin Liga 1, echipa sibiană a jucat meciurile de acasă la Tg Mureș, Cluj și Pitești. De la ultima partidă în pribegie, la Tg. Mureș, FCH s-a întors cu un punct.

AFC Hermannstadt a terminat, acasă, la egalitate cu FC Viitorul, scor final 1-1, în ultima etapă.  Oaspeții au deschis scorul în minutul 14, prin Achim, după un penalty acordat de centralul Adrian Cojocaru pentru un duel între Gabi Iancu și fundașul Ionuț Stoica. În minutul 40, arbitrul dictează penalty de această dată pentru FCH, după un henț făcut în careu de Bogdan Țîru, căpitanul de la Viitorul. Petrișor Petrescu ratează, însă, la fel și Debeljuh la respingerea portarului Căbuz. Atacantul croat se revanșează câteva minute mai târziu și înscrie după o centrare a a lui Ousmane Viera. În minutul 75, Petrescu este eliminat pentru al doilea cartonaș galben primit pentru un fault în zona careului, iar arbitrul central arată din nou punctul cu var. Gabi Iancu ratează și scorul rămâne egal până la finalul partidei. Spre finalul meciului, arbitrul central i-a arătat cartonaș roșu lui Eugen Neagoe, antrenorul principal al AFC Hermannstadt.

„Am fost eliminat de arbitru pentru prima dată în cariera de antrenor. Nu m-am simțit bine și am plecat după bancă spre vestiar, iar arbitrul mi-a arătat cartonașul roșu. Da, am greșit. Am plecat după bancă, dar nu știu ce se întâmplă cu greșelile de arbitraj care se fac etapă de etapă. Am jucat împotriva unei echipe care este printre cele mai bune din campionat. Gheorghe Hagi merită felicitat, dar în această seară FC Viitorul nu și-a creat nici o ocazie! De aici până la a da arbitrul două penaltiuri în maniera în care le-a dat este… jenant! Puteam să și câștigăm jocul, dar plecăm cu un punct. Jucătorii noștri au făcut un efort fantastic. Tactic am stat foarte bine. Toate în viață se plătesc. Este păcat să se ajungă la astfel de lucruri! Indiferent de consecințe, am spus realitatea!”, a declarat Neagoe.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*