Arta ne UNEȘTE pe 1 Decembrie. Expoziția ”Tablouri în libertate” aduce la Sibiu 30 de lucrări ale unor clasici ai artei românești

O expoziție de artă românească unică marchează 101 ani de la făurirea României Mari. Cel mai artistic 1 Decembrie va debuta la Sibiu pe 29 noiembrie, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, cu 30 de tablouri celebre intrate în patrimoniul național.

Adevăratele capodopere, semnate de clasicii artei românești – Nicolae Grigorescu, Octav Băncilă, Gheorghe Pătrașcu, Ludovic Bassarab, Rudolf Schweitzer-Cumpăna sau Adam Bălțatu, vor putea fi admirate în foyer-ul Sălii Thalia.

După ce sibienii, alături de români de pretutindeni, vor petrece cei 101 ani de la făurirea Marii Uniri, la Sibiu, în compania capodoperelor semnate de clasicii artei plastice, acestea se vor întoarce în colecții private, expoziția ”Tablouri în libertate” fiind astfel unica ocazie pentru publicul larg de a admira aceste lucrări. Lucrarea vedetă a expoziției este ”În fața porții”, o pictură semnată de Nicolae Grigorescu.

Patrimoniul artistic vizual este adus de către Artmark, în premieră la Sibiu, cu scopul de a admira legendara artă românească care ne face mândri și reprezintă o invitație de a privi România ca o țară a artiștilor talentați și a pictorilor inspirați care ne-au pus țara pe harta lumii. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu și Ateneul Român din București, în contextul marcării Zilei Naționale a României.

Expoziția ”Tablouri în libertate” va fi deschisă în zilele de 29, 30 noiembrie și 1 decembrie, în intervalul 12:00-20:00, iar intrarea este liberă.

Totodată, în data de 1 Decembrie, Orchestra Filarmonicii sibiene va susține concertul de Ziua Națională simultan în două spații – Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român din București. Același concert va fi prezentat publicului meloman din Sibiu cu o zi înainte, sâmbătă, 30 noiembrie, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*