Artă pe gustul sibienilor

Duminică se va deschide în Sibiu primul bistro event. Locaţia, absolut inedită, va găzdui teatru de cafenea, reprezentaţii de stand up comedy şi concerte cu muzică de calitate.

DSC_0241 Locaţiile în care se combină armonios arta şi cultura câştigă tot mai mult teren în Sibiu. O astfel de locaţie se va deschide duminică, pe Calea Dumbrăvii, în aceeaşi clădire în care funcţionează deja pensiunea DaVinci. „The Letter”, cum se va numi noua locaţie, este un concept inedit pentru Sibiu: bistro event. Spaţiul, care are o capacitate de 60 de locuri, este special gândit pentru a putea găzdui reprezentaţii de de teatru de cafenea, stand-up comedy sau concerte ale unor band-uri necomerciale.

 Idee inedită

 „Artizanul” acestui concept explică de unde a pornit ideea aceasta. „Ideea a plecat de la faptul că noi am creat şi până acum evenimente de teatru de cafenea şi am remarcat că, în Sibiu, nu prea existau locaţii speciale, care să se preteze pentru aşa ceva, adică dotate cu scenă spaţioasă, sonorizare şi tot ce trebuie. Noi avem trei asociaţii prin care creăm astfel de evenimente: SOS Art, Teatrul Vostru şi Pe Picioroange. Am vrut să creăm un spaţiu pentru teatru de cafenea specific, deoarece lumea e doritoare de aşa ceva, iar în Sibiu nu prea există locaţii. Sunt reprezentaţii de teatru sau de stand up comedy, dar în cafenele obişnuite, nu în spaţii special create pentru aşa ceva”, a explicat Adrian Tulbure. Tot el a precizat faptul că bistro-ul va găzdui cel puţin două evenimente în fiecare săptămână.

 Răsfăţ culinar

 Însă spațiul nu este creat doar pentru teatru. Iubitorii de artă şi artiştii se pot întâlni aici nu doar pentru a savura o pizza, un snack, diferite specialităţi de paste sau salate. În plus, aici puteţi găsi una dintre cele mai bune cafele din oraş şi o specialitate pe care nu o puteţi savura în nicio altă locaţie din oraş: cidru.

 Deschidere spre artă

 Însă Adrian Tulbure, cel care a avut ideea acestui spaţiu inedit, nu vrea să se oprească aici. În subsolul clădirii de pe Calea Dumbrăvii nr. 36, unde duminică se va deschide bistro-ul şi unde funcţionează deja de un an pensiunea DaVinci va fi amenajat un spaţiu pentru teatru underground. “Aici vrem să găzduim spectacole de teatru underground şi chiar să cream o trupă de teatru independent, care să ofere o perspectivă diferită faţă de teatrul de stat. Sunt mulţi actori, nu numai din Sibiu, ci din întreaga ţară, dispuşi să se alăture unui astfel de proiect. De altfel, în 27 mai, în acest spaţiu de la subsol vom găzdui premiera piesei «Steaua fără nume» de Mihail Sebastian”, a spus Tulbure.

Stil şi eleganţă

foto casetaÎn clădirea în care se va deschide bistro-ul „The Letter” funcţionează pensiunea DaVinci, amenajată şi decorată după conceptul de boutique hotel. Cele zece camere single sau duble oferă tot confortul unei pensiuni de trei stele, dar şi eleganţa şi stilul imaginate de mintea unui artist. Fiecare dintre cele zece camere are şi garaj propriu, aşa că oricine alege să se odihnească nu mai trebuie să îşi facă griji pentru găsirea unui loc de parcare sau pentru siguranţa autoturismului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*