Așii aleg Sibiul

Sibiul va fi, anul acesta, gazda celei de-a XXXVII-a Olimpiade Naționale de Geografie, care se va desfășura în perioada 17 – 22 aprilie.

eleve LIAFestivitatea de deschidere va avea loc duminică, 17 aprilie, de la ora 16.00, la Sala Thalia. Vor participa 220 de elevi din întreaga țară, selecționați în urma etapei județene, însoțiți de 42 de profesori, dar și de cei 40 de membri ai Comisiei Naționale de Evaluare. Olimpiada organizată la CN „Octavian Goga” Sibiu va avea susținerea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, a Consiliului Județean Sibiu și a Universității „Lucian Blaga” Sibiu. „Va fi o olimpiadă foarte complexă, structurată pe patru probe de concurs – o probă teoretică scrisă, una practică pe teren, o alta probă scrisă după cercetarea de teren și una de baraj, prin care se vor stabili participanții la Olimpiada Internațională de Geografie și Balcaniada de Geografie“, transmite Livia Crețulescu, purtătoarea de cuvânt a IȘJ Sibiu.

Recreere și cunoaștere

Oaspeții vor avea parte și de un ghidaj în centrul istoric al Sibiului, realizat de studenții Facultății de Istorie, activități în cadrul facultăților ULBS, activități organizate de Academia Trupelor Terestre și Facultatea de Geografie a Turismului și o excursie pe traseul Sibiu – Ocna Sibiului – Slimnic – Mediaș – Moșna – Agnita – Hosman – Sibiu.

Liceeni în competiție

Săptămâna viitoare, tot la Sibiu are loc Olimpiada Națională de Industrie Alimentară, pentru două specializări, la clasele a XI-a și a XII-a. Elevii vor concura la specializările Tehnician analize produse alimentare și Tehnician în industria alimentară. Deschiderea oficială a concursului va avea loc luni, 18 aprilie, la ora 17, în Aula Magna a ULBS, unde vor participa 93 de elevi din 35 de județe. Olimpiada va fi condusă de o comisie centrală format din 23 de membri, președintele acesteia fiind prof. univ. dr. ing. Ovidiu Tița, iar președintele executiv, inspectorul școlar pentru învățământul profesional și tehnic Carmen Giurgiu, de la IȘJ Cluj. Proba scrisă va avea loc marți, 19 aprilie, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, miercuri fiind o zi de recreere, când elevii pot vizita Sibiul și împrejurimile sale. Proba practică a fost programată pentru ziua de joi, zi în care, la ora 16.30, la CTIA, va avea loc și premierea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*