Așii impresionează Sibiul

Federația Română de Baschet a terminat centralizarea voturilor pentru stabilirea componenței celor două selecționate de baschet masculin, Nord și Sud, care se vor confruntă în data de 18 februarie, în Sibiu, în cadrul tradiționalului Superbet All Star Game.

În urma voturilor exprimate, s-a stabilit componența celor două selecționate care promit să facă spectacol în Sala Transilvania din Sibiu, cu precizarea că ponderea stabilirii componenței celor două selecționate a fost: 30% vot public, 30% vot mass-media și 40% vot Tehnic FRB. În ambele selecționate se regăsesc câte șase sportivi străini.

Cine a votat 

Reamintim că baza de vot a fost alcătuită din sportivi și antrenorii principali ai tuturor echipelor din Liga Națională de Baschet Masculin, numele acestora fiind prezente în programul de vot pentru public până în seara zilei de 5 februarie. După oprirea programului de vot, au fost validate 3.744 voturi exprimate din partea publicului, iar din partea mass-media și-au exprimat preferințele 14 instituții de presă din întreaga țară, printre care s-au numărat TVR, Digi Sport, Dolce Sport, Gazeta Sporturilor, Agerpres, Ring, News.ro și Radio Tg. Mureș, precum și site-uri de specialitate 24secunde.ro, dabaschet.ro, totalbaschet.ro, dunk.ro.

Hargrove și Moldoveanu, cei mai votați 

În selecționata Sud, sportivii care au adunat cele mai multe voturi din partea publicului au fost Hargrove Darius (907), Baciu Cătălin (778) și Long Cameron (699), iar în selecționata Nord au fost Moldoveanu Vlad (1.193), Barro Ousmanne (1167) și Adamovic Filip (1.113). Preferații mass-media pentru selecționata Sud au fost Long Cameron (10) și Hunter II Vincent și Guțoaia Adrian (câte 7), în vreme ce pentru selecționata Nord au fost Moldoveanu Vlad (12) și Mandache Andrei (8). La categoria antrenori, cele mai multe voturi din partea publicului pentru Sud a adunat Șapera Hristu (1.081), iar pentru Nord cel mai votat a fost Achim Cristian (1.452), iar preferații mass-media la această categorie au fost pentru Sud antrenorul Fometescu Claudiu (6), în vreme ce la Nord au fost la egalitate Achim Cristian și Silvășan Mihai (câte 6 voturi).

Se știu echipele de start 

Totodată, în urma centralizării tuturor voturilor, putem anunța și cinci-ul de bază pentru fiecare selecționată. Sud: Long Cameron – Steaua CSM Eximbank; Hargrove Darius – SCM U Craiova; Abrams Jamar – SCM U Craiova; Orbeanu Iulian – Dinamo; Hunter II Vincent – BCM U Pitești. Nord: Adamovic Filip – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca; Mandache Andrei – CSM CSU Oradea; Hardy Kevin – BC CSU Sibiu; Moldoveanu Vlad – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca; Barro Ousmanne – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Componența selecționatelor de la Superbet All Star Game – Sibiu 2017

SUD

 1. LONG Cameron Scott (Steaua CSM Eximbank)
 2. POPA-CALOTĂ Octavian (BC SCM Timișoara)
 3. PAUL Mihai (Steaua CSM Eximbank)
 4. RUNKAUSKAS Marius (Steaua CSM Eximbank)
 5. HARGROVE Darius (SCM U Craiova)
 6. SUTALO Marko (Dinamo)
 7. GUȚOAIA Adrian (Phoenix Galați)
 8. ABRAMS Jamal (SCM U Craiova)
 9. ORBEANU Iulian (Dinamo)
 10. HUNTER II Vincent (BCM U Pitești)
 11. BACIU Cătălin (Steaua CSM Eximbank)
 12. DRĂGUȘIN Ionut (BC SCM Timișoara)

Antrenori

Claudiu FOMETESCU (Steaua CSM Eximbank) și Hristu ȘAPERA (BCM U Pitești)

 

NORD

 

 1. MARTINIC Goran (BC Mureș Tg. Mureș)
 2. ADAMOVIC Filip (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
 3. MANDACHE Andrei (CSM CSU Oradea)
 4. DYKES Kyndall (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
 5. ZENO Martin (CSM CSU Oradea)
 6. HARDY Kevin (BC CSU Sibiu)
 7. TOROK Roland (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
 8. MOLDOVEANU Vlad (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
 9. NICOARĂ Titus (CSM CSU Oradea)
 10. POPESCU Bogdan (BC CSU Sibiu)
 11. LAZĂR Laszlo (BC Mureș Tg. Mureș)
 12. BARRO Ousmanne (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

Antrenori

Cristian ACHIM (CSM CSU Oradea) și Mihai SILVĂȘAN (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*