Asistenţă medicală mai rapidă pentru sibieni

Medicii şi asistenţii medicali de la SMURD, dar şi cei din Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) de la spitalele judeţene din Sibiu şi Braşov vor opera pe noul elicopter SMURD care va fi amplasat în orașul Victoria, a anunțat ministrul Muncii, deputatul de Sibiu, Raluca Turcan.

„Spitalul Judeţean din Sibiu va putea participa prin medicii şi asistenţii de la UPU-SMURD la activitatea noilor elicoptere operate de Inspectoratul General de Aviaţie, în mod deosebit in zonele montane, ca urmare a deciziei pe care am adoptat-o astăzi în Guvern. Practic, astăzi s-a aprobat lista operatorilor medicali şi cea a unităţilor colaboratoare pentru elicoptere, iar Spitalul Judeţean din Sibiu a fost inclus, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov în vederea operării unui nou elicopter care va fi amplasat în localitatea Victoria. Mulţumesc, în numele comunităţii sibiene, premierului Florin Cîţu pentru receptivitate şi ministrului Afacerilor Interne (în subordinea căruia se află Inspectoratul General de Aviaţie) pentru susţinerea iniţiativei. Am încredere că, asociat eforturilor Consiliului Judeţean Sibiu, gestul nostru de azi, din Guvern, va însemna servicii mai bune pentru sibieni“, a precizat, miercuri, Raluca Turcan.

Solicitarea lui Barna

Vicepremierul Dan Barna, deputat de Sibiu, a remarcat şi el că „de astăzi, asistenţa medicală de urgenţă este mai rapidă pentru sibieni“.

„Guvernul tocmai a adoptat o hotărâre pentru desemnarea operatorilor medicali și a unităților colaboratoare pentru elicopterele aflate în administrarea Inspectoratului General de Aviație, din subordinea MAI.

Am solicitat în ședința de Guvern și s-a aprobat ca în rândul acelor unități spitalicești care sunt colaboratoare pentru echipajul noului punct de operare al elicopter SMURD pentru intervenții rapide în urgențe medicale să fie adăugat și Spitalul Clinic de Urgență Sibiu.

Concret, asta înseamnă că pentru oamenii din Sibiu și Brașov, care vor fi deserviți de acest nou punct de intervenție, crește în mod semnificativ capacitatea de intervenție în situații de urgență și se reduce semnificativ timpul în care poate sosi ajutorul necesar“, a scris Barna pe pagina sa de socializare.

În prezent, turiştii răniţi în Munţii Făgăraş sau pacienţii care reprezintă urgenţele medicale din judeţul Sibiu care au nevoie de transport aerian medical, aceştia sunt transportaţi cu elicopter SMURD chemat din judeţul Mureş sau de la Bucureşti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*