Asociația Energia Inteligentă aprinde lumina în satele izolate ale României (VIDEO)

Dumitru Chisăliță este un medieșan în vârstă de 48 de ani. Cu o carieră impresionantă, Dumitru Chisăliță a activat întreaga carieră în domeniul gazelor naturale.

A pus bazele Asociației „Energia Inteligentă” pe care o conduce și în prezent. Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice.

Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România. AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

Asociația Energia Inteligentă a inițiat și derulat proiectul „Energie pentru Viață”, în colaborare cu Electrica Furnizare, un proiect ambițios prin care s-a reușit aducerea electricității în mai multe sate izolate din Munții Apuseni și Munții Harghitei.

„ Când am pornit proiectul Energie pentru Viață, mulți mi-au reproșat că le voi pune curent la oameni bătrâni și aceștia oricum sunt obișnuiți să stea în întuneric și oricum nu mai au mut de trăit. (pentru că atunci când am început proiectul în Apuseni toți candidații erau cu vârsta peste 80 de ani, până la implementarea lui jumătate au murit)”, a spus Dumitru Chisăliță într-o postare pe Facebook.

Cu toate piedicile puse în special de unele autorități locale, proiectul Energie pentru Viață s-a dovedit a fi un succes. Proiectul a primit premiul de excelență la Gala Financial Intelligence – Hall of Fame-Awards.

Obținerea acestui prestigios premiu a fost o recunoaștere binemeritată a eforturilor Asociației Energia Inteligentă de a aduce o viață mai bună și mai ușoară în satele de munte izolate ale României.

Energie pentru Viață este un proiect al oamenilor care cred că o zi luminată, este o zi binecuvântată și fiecare român, indiferent de vârstă, stare materială, stare socială, are dreptul la Energie pentru o Viață Normală.

Doresc să le mulțumesc celor care m-au sprijinit să achiziționez materialele necesare pt. acest proiect, voluntarilor electricieni conduși de Sebi și Andrei, care au realizat instalațiile, colegilor din Asociație – mulțumesc Monica, Ioan Iordache, Alec, Angela, Oana și jurnaliștilor care m-au însoțit o zi în acea altă Românie invizibilă Românilor.

Mulțumesc Adina, Ancuța, Anca și Geanina pentru Premiul de Excelență pentru Proiectul Energie pentru Viață, derulat de Asociația Energia Inteligentă” a mai spus Dumitru Chisăliță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*