Aspectul bulevardelor, îmbunătățit prin proiectul Calea Verde

În 2016, s-a concretizat și proiectul Calea Verde pentru Dezvoltare Durabilă, prin care s-a creat canalizația subterană pentru coborârea cablurilor suspendate pe cinci artere principale din oraș, a anunțat primarul Astrid Fodor, astăzi, într-o conferință de presă.

Fodor a amintit că proiectul a fost unul deosebit de complex – motiv pentru care nici nu au existat foarte multe firme interesate să participe la licitația de atribuire a lucrărilor – și a apreciat că este proiectul care le-a produs cel mai mare disconfort sibienilor în acest an, însă a subliniat că beneficiile se vor vedea în viitor.

Proiectul a fost finanțat din bugetul local al municipiului Sibiu cu 5,6 milioane de lei, la această sumă adăugându-se o finanțare nerambursabilă în valoare de 4,7 milioane de lei, printr-un grant SEE obținut de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu.

Lucrările au fost efectuate pe bulevardul Corneliu Coposu, Calea Dumbrăvii, Șoseaua Alba Iulia, bulevardul Vasile Milea și bulevardul Victoriei. Tubulatura amenajată în trotuare sau în zone verzi pe ambele părți ale străzilor menționate a presupus săpături cu o lungime totală de peste 16 km. Constructorul va continua în 2017 lucrările de refacere a trotuarelor afectate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*