Așteptăm turiștii!

Județul Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, din partea Institutului Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism.

Sibiul va împărţi titlul, peste doi ani, cu regiunea elenă Egeea de Sud, al cărei guvernator, Georgios Hatzimarkos, a participat și el la festivitatea de miercuri după-amiază, de la Atena. Totodată, printre oficialii prezenți s-au numărat Silvia Draghi, șefa unității turism din DG GROWTH a Comisiei Europene, Lucian Fătu, ambasadorul României la Atena, Elena Kountoura, ministrul grec al Turismului și mai mulți membri ai Parlamentului elen.

„Mai sunt multe de descoperit“

„Iată că, la 10 ani de când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, un alt titlu european important face din Sibiu o emblemă pentru dezvoltarea economică, dar și turistică. Turiștii care ajung anual în Sibiu apreciază, pe lângă obiectivele vizitate, mâncărurile tradiționale specifice fiecărei zone a județului. Dar cu siguranță mai sunt multe de descoperit în domeniul gastronomic, iar acest program va avea multe de oferit. Așteptăm cât mai mulți turiști români, dar și străini să se bucure de evenimentele care vor avea loc în cadrul programului Regiunea Gastronomică Europeană 2019”, a precizat Wiegand Fleischer, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu. Alături de acesta, din delegația care s-a deplasat la Atena au făcut parte Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, Dana Lupică, șefa Serviciului Strategii Dezvoltare Economică și Socială din cadrul CJ Sibiu, Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, Astrid Fodor, primarul Sibiului, și Christine Thellmann, viceprimarul Mediașului.

Entuziasm moderat

Sibienii nu au primit cu aceeași exuberanță vestea decernării titlului Regiune Gastronomică Europeană. Deși Primăria Sibiu a „furat startul“ la PR și a publicat un anunț însoțit de fotografii pe Facebook cu o oră înaintea comunicatului de presă transmis de Consiliul Județean, reacțiile la postare au fost mai degrabă negative. „Felicitări. Însă… să remarcăm situația dezastruoasă a piețelor agro-alimentare ale orașului: insalubre, murdare și nefuncționale. Avem însă, «piață tradițională» într-o parcare de sală polivalentă!“, a scris unul dintre comentatori. „Trebuie reconstruit Bastionul Porții Turnului, strada deviată prin parcarea Siemens sau chiar creat tunel prin bastion (…). Astfel câștigăm un monument reconstruit, o legătură istorică între Centrul istoric și vechea parcelare Konradwiese (Piața Cluj), dar și o piață agro modernă la interior. Bastionul acoperit cu gazon sau doar sticlă, și partea de vest a actualei piețe, care va rămâne liberă, transformată în parc/zonă verde. Se aude Primăria? Degeaba aveți arhitecți și «specialiști»… dacă viziune ioc!“, completează alt vizitator al paginii de Facebook. „Vai de capul nostru, avem un primar care nu o să facă mai nimic, așa ne trebuie, trebuia să votați tineretul, nu bolșevicii“, a adăugat un alt utilizator. Postările despre primirea titlului pe pagina Consiliului Județean și pe cea a președintei Daniela Cîmpean nu au atras nici un comentariu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*