Așteptarea autobuzului, o experiență SF

Prima stație de autobuz smart din Sibiu se instalează pe bulevardul Coposu, lângă Teatrul Național „Radu Stanca”.

“Continuăm modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze noi, dar și prin actualizarea sistemului de plată și informare pentru călători. Ne îndreptăm atenția și spre stațiile de autobuz. Începem instalarea unui stații smart, într-un nod important al traseelor Tursib, pe bulevardul Coposu. Este un proiect pilot menit să îmbunătățească modalitatea de informare a călătorilor prin mijloace electronice, cu ecrane care oferă informații actualizate dinamic”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Pe bulevardul Corneliu Coposu, lângă Teatrul Național „Radu Stanca”, stațiile de autobuz existente vor fi înlocuite cu o stație cu o lungime de 10 metri, confecționată din metal și sticlă, care va avea iluminat propriu și va fi conectată la internet, fiind dotată și cu un sistem de supraveghere video care să descurajeze actele de vandalism.

Aceasta este echipată cu un ecran tactil interactiv care va afișa informații privind traseele de transport public, orarul de sosire în stație a autobuzelor, puncte de interes pe aceste trasee, conținut video informativ și alte informații de interes public.

De asemenea, prin echipamentele din dotarea stației, se vor măsura anumiți parametri atmosferici (temperatura, presiune atmosferică) și se vor putea număra pasagerii din stație.

Stația va fi instalată până la finalul anului, urmând să devină funcțională la începutul lunii ianuarie 2021.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*