Astra Adolescent – program estival pentru adolescenți la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

În perioada 1 iulie – 31 august, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu recomandă tinerilor utilizatori programul estival pentru adolescenți, ASTRA Adolescent. Bibliotecarii Compartimentului Carte pentru Adulți propun celor interesați o serie de întâlniri cu personalități ale spațiului socio-cultural și profesional sibian.

ASTRA Adolescent este un program educațional destinat adolescenților, cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani, care doresc să se reunească într-un cadru informal alternativ pentru a interacționa, pentru a intra în dialog cu specialiști din domenii care vizează științele sociale, medicina, sănătatea, educația civică, psihologia, literatura. Toate întâlnirile vor avea câte un invitat și un moderator din partea bibliotecii sau a grupului de adolescenți care doresc să se implice activ în organizarea atelierelor. Printre invitați se află: Florin Zamfirescu, actor și regizor, părintele Constantin Necula, psiholog Mihai Sima, medicul Denisa Uță, profesorii Iuliana Nemeș, Robert Sîndean, Tiberiu Costăchescu, Vlad Tănase, poetul Savu Popa, Bogdan Andriescu, cercetător și bibliotecar la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Răzvan Pop, coordonatorul Departamentului de Cercetare și Informare Bibliografică al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Susțin proiectul prin participarea și colaborarea lor, elevele Alexandra Necula, Alexandra Pîrjol și Andra Vatră.

„În zilele noastre, biblioteca publică a devenit din ce în ce mai mult un loc al întâlnirilor, un spațiu de reflecție asupra provocărilor lumii contemporane. Suntem înconjurați de tehnologie, asaltați de informație, iar viața noastră cotidiană este influențată din ce în ce mai mult de rețelele de socializare. În această vară, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu dedică adolescenților un program estival de petrecere a timpului liber în afara mediilor de comunicare în masă. Vom organiza întâlniri cu oameni care lucrează în domeniul educației și culturii, iar temele propuse pentru dezbatere sunt legate de viața cotidiană a adolescenților. În egală măsură, ne propunem să implicăm tinerii interesați în organizarea acestor evenimente care vor avea loc în lunile și august ale anului în curs”, spune Mihaela Dobrescu, coordonator proiect ASTRA Adolescent.

Programul ASTRA Adolescent se desfășoară în intervalul 1 iulie – 30 august 2019, în zilele de miercuri, joi și vineri, între orele 11:00 – 13:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Pentru detalii privind orarul de desfășurare și temele abordate, cei interesați pot contacta Compartimentul Carte pentru Adulți al Bibliotecii ASTRA, direct, la adresa str. George Barițiu, nr. 7, Corp B, et. 4 sau la nr.tel. 0269 210 551, int. 124 și la adresa de e-mail bjastrasibiu@gmail.com.

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.


Anamaria Enescu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*